WOENSDAG 5 MEI 2121 VRIJHEID GEEF JE DOOR, SITTING ON A BENCH EN DE TERUGKEER VAN DE PARTIDO POPULAR IN DE COMUNIDAD DE MADRID

Remembering Ibiza

Na verzending van BRIEF AAN SU MAJESTAD EL REY, ASHFORD, NATIONALE HERDENKING EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 4 MEI VANAF 1992 ontving ik opnieuw een bericht van de Daily Mail op mijn scherm over Prins Harry. Ik moet heel snel reageren om het te kunnen lezen want het zijn korte flitsberichtjes van een fractie van een seconde. Vervolgens ontving ik nog meer berichtjes: 11:35 dit bericht Coronavirus Life UK feel lot normal summer says SAGE adviser Neil Ferguson van de Daily Mail met de melding van de zesde verjaardag van Prinses Charlotte van Cambridge op 2 mei jongstleden. 12.20 Opnieuw een bericht over de explosie in Ashford en The Queen in Purple: Huge gas explosion street Ashford blows house. 13:47 Taliban launches huge Afghan offensive deadline U S pullout inclusief Why Prince Harry’s passionate live vax speech was problematic en 14:22 de echtscheiding van Bill Gates. 14:58 Commuters face battering 55mph gusts morning overnight winds brought trees down 18:09 Meghan Markle writes childrens book called Bench 20:47 Oktoberfest cancelled du to Covid ‘has been given green light ahead UAE’ en Who is Christian Robinson illustrator Meghan Markles’ childrens book 20:58 London’s Brent Cross shopping centre is evacuated with police rushing to the scene after reports of a  stabbing inside inside a shop with The Queen in Purple on both sides.

Na dit te hebben vastgesteld heb ik op NPO1 tot 00:10 naar de nationale herdenking gekekeken met de indrukwekkende film over de bankier van het verzet totdat het bevrijdingsvuur werd ontstoken voor Hotel De Wereld in Wageningen. Het eerste bericht van vanmorgen luidt Prince Philip died of ‘old age’: Royal’s official death certificate reveals. In het licht van deze berichtgeving intrigeert het mij wat Prins Harry en Prins William met elkaar hebben besproken na afloop van de begrafenis van Prins Philip en of de testamentskwestie  daarbij aan de orde is gekomen. Vandaag zijn mijn gedachten vanzelfsprekend bij de bevrijdingsdag in Nederland. Het zal vandaag ook weer heel anders worden dan in voorgaande jaren met als hoogtepunt het jaarlijkse bevrijdingsconcert aan de Amstel en het vertrek van ons staatshoofd onder de tonen van We’ll meet again. Ik heb vastgesteld dat het concert vandaag binnen in Theater Carré zal worden verzorgd met optredens van André van Duin, Laetitia Gerards, Claudia de Breij, Shary-An, Hanin, ZO! Gospel Choir, Maan en het ISH Dance Collective. Het Metropole Orkest staat onder leiding van Miho Hazama en zanger Stef Bos verbindt de programma-onderdelen met persoonlijke anekdotes die het idee van vrijheid voor iedereen tastbaar maken. Ook gaat mijn aandacht uit naar de rechtstreekse uitzending vanuit het Kunstmuseum in Den Haag, waarin de traditionele 5 mei-lezing centraal staat. Dit jaar wordt die uitgesproken door de Duitse bondskanselier, Angela Merkel. Vanwege de coronabeperkingen verzorgt ze de lezing via een live-verbinding vanuit Berlijn. Minister-president Mark Rutte is aanwezig in het Kunstmuseum en samen met Merkel gaat hij in gesprek met studenten over de betekenis van vrijheid. Angela Merkel heeft de Spaanse regering een goede dienst bewezen hetgeen is te lezen in Instemming Duitse Bondsdag met Redddingsplan Spanje. Gisteren zijn er voor de regering van de autonome regio Madrid parlementsverkiezingen gehouden. Isabel Díaz Ayuso van de Partido Popular is de grote winnares met 65 van de 136 zetels. Samen met de rechtse partij Vox bezit zij met 78 zetels de absolute meerderheid. Pablo Iglesias met de paardenstaart verlaat het politieke toneel.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 5 mei vanaf  1992 tot en met 2012: 1992 Salamanca bezoek aan Colegio de España en Bar Cervantes 1994 Fundamenteel verschil in handelwijze  1995 Bevrijdingsdag 1995Evaluatieverslag Operatie Heidebezem (2) 1996 Gelukwens aan de Prins van Oranje en uitnodiging Inaugerele rede van Prof.Dr. Philippus Breuker op 31 mei 1996 1997 Liberation Day in the NetherlandsCongratulationsEuropese integratie 1998 Bevrijdingsdag in Utrecht 1999 Mijn lang bewaarde geheim 2001 Besluit tot publikatie van mijn Letters to Diana Princess of Wales 2002 Letters to Diana Princess of Wales (010) voor Henk afgeleverd bij De Klikspaan 2003 Nieuw managementteam op wereldniveau 2005 Oesters en parels 2006 Bevrijdingsdag 2006 2007 Bevrijdingsdag in De Zevende Hemel 2008 Bevrijdingsdag in het Hotel Cervantes in Torremolinos 2010 Nederland 65 jaar bevrijd met het oog op de wereldDank voor een fantastische avond    2012 Bevrijdingsdag

08:47 Prince Philip died of ‘old age’: Royal’s official death certificate reveals opnieuw ontvangen. Ik citeer: “The Duke of Edinburgh died of ‘old age’, his death certificate reveals. Prince Philip died ‘peacefully’ aged 99 last month, Buckingham Palace  announced at the time. Yesterday his official death notice was revealed. It states that the cause of death was simply ‘old age’. It was certified by Sir Huw Thomas, head of the royal medical household. The description ‘old age’ is accepted if the patient is over 80 and if the doctor has personally cared for the patient for a long period, observing a gradual decline. It suggests there was no other identifiable disease or injury that contributed to the death, including the heart condition that forced him to undergo a surgical procedure just weeks before he died, according to The Daily Telegraph, which obtained the certificate. The Duke’s death was registered with the Royal Borough of Windsor and Maidenhead by his private secretary, Brigadier Archie Miller-Bakewell, on April 13, four days after he passed away. The certificate gives a nod to the Duke’s Greek heritage as well as his own surname, Mountbatten, which he is said to have fought for the royal family to use. It lists the Duke’s full name as: ‘His Royal Highness The Prince Philip, Duke of Edinburgh formerly known as Prince Philippos of Greece and Denmark formerly known as Philip Mountbatten.’ The certificate lists his occupation as ‘Naval Officer’, a successful career of which he was enormously proud, and ‘Prince of the United Kingdom’.”

Gevolgd door Meghan Markle is on ‘dodgy ground’ writing a book about relationships with fathers en enkele minder relevante berichten.

10:31 Prince William reveals feisty Princess Charlotte tells asks shes 16 Princess Charlotte has only just turned six but she already has plenty of confidence and a cheeky attitude to match. Her father Prins William, 38, revealed the feisty schoolgirl says she is ’16’ when asked how old she is and says: ‘I’m six now. I’ll do what I want’. Speaking on an engagement in the West Midlands yesterday, William also revealed and Kate Middleton, 39, hosted a small garden party to mark their daughter’s sixth birthday on Sunday, inviting ‘one other family’ to celebrate. Government guidelines allow two households to gather outside, meaning the Cambridges would have been allowed to host another family in their garden at Kensington Palace

11:13 Kate-Middleton-looks-impeccably-polished-video-call-Ugandan-womens-health-expert The Duchess of Cambridge looked perfectly polished in a cobalt blue blazer for a video call with a Ugandan midwife. Kate Middleton, 39, interviewed community Nurse Midwife Harriet Nayiga for the latest edition of industry publication Nursing Times, which is released today to coincide with the International Day of the Midwife. Photographs of the video call, which took place in March, were released by Kensington Palace today and show the Duchess of Cambridge in a £59.99 Zara blazer. Kate wore the statement piece over a simple black top and twisted her long locks into an elegant half updo. 

11:35 India Covid Country accounted nearly half global cases week met The Duke and Duchess of Cambridge release a family video

11:43 Dating expert claims Snow Whites true loves kiss scene sends wrong message kids consent inzake Sneeuwwitje

Vanaf 12:00 ging mijn aandacht uit naar de historische online-ontmoeting met Bondskanselier Angela Merkel in Den Haag en Berlijn met het schilderij Victory Boogie Woogie als stille getuige. Hiermee is een langvervulde wens in vervulling gegaan zoals ik dat impliciet in mijn brief van 3 mei 1993 tot uitdrukking heb willen brengen. Ik beschouw deze reportage als een opmaat naar het verslag van mijn bezoek aan Parijs in de tweede week van 2006.

Ik wens u een prettige bevrijdingsdag