TERUGBLIK OP DE START VAN HET AEPE-COLLOQUIUM IN PARIJS, MIJN DOCUMENTEN D.D. 9 MEI VANAF 1992 EN SADIQ KHAN HERKOZEN TOT BURGEMEESTER VAN LONDEN

Aansluitend aan mijn bericht BEVRIJDINGSDAG IN FRANKRIJK EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 8 MEI VANAF 1997 vervolg ik deze berichtgeving met mijn ervaringen op Dinsdag 9 mei 2006 in Parijs.

Dinsdag 9 mei 2006 Met de in 8 mei 2006 Bevrijdingsdag in Frankrijk vermelde wetenschap ben ik vanmorgen naar de Sorbonne getogen op het adres 27 Rue Serpente. Als eerste sprak ik daar met Peter Standish. Een voortreffelijk Spaans sprekende Engelsman die als hoogleraar verbonden is aan de East Carolina University in de VS. Ik heb Peter in 2001 in Cáceres leren kennen en heb hem vanmorgen van de reconstructie in kennis gesteld met de woorden: “Diana was in charge. Not Dodi was in charge. Diana was in charge” en mijn conclusie dat M.A.F. nog steeds de hele wereld voor de gek houdt. Dat moet afgelopen zijn. Daarna werd ik aangesproken door Colette Bezaudun uit Toulouse met de vraag wat er is gebeurd met “el primer millón”, de eerste miljoen. Mijn hoofd stond nog niet zozeer bij de schrijvers en dichters uit Latijns-Amerika, maar ik heb toch getracht die ontwikkeling zo goed mogelijk te volgen. Milagros Palma (IUFM/Universiteit van Caen en vicevoorzitter van de AEPE) had alles uitstekend georganiseerd. Het colloquium had vooral ten doel het belang van de activiteiten van Latijns-Amerikaanse dichters en schrijvers in de Franse hoofdstad tot uitdrukking te brengen. Het colloquium was voorbereid in samenwerking met Yvonne Delmon, Chantal de Villedary, Marie-France Eslin, Josette Hervé, Josette Allavena, Florence Post, Nicole Lerossignol, Sylvie Schertenlieb en Colette Bezaudun. Het bestaat uit vier onderdelen. Op de eerste plaats inleidingen over Latijns-Amerikaanse schrijvers en dichters in Parijs en vervolgens drie ontmoetingen met momenteel in Parijs woonachtige Latijns-Amerikaanse schrijvers en dichters. Morgen in Caen. Donderdagavond de lancering van een antologie van schrijvers in het Centre National du Livre in de Rue de Verneuil. Vrijdag in het Maison de l’Amérique latine aan de Boulevard Saint-Germain  en zaterdag in het kader van een homenage aan de Guatamaltese nobelprijswinnaar Miguel Ángel Asturias op het kerkhof Père-Lachaise.

Programma van lezingen: 10:00-10:20 Sara Saz (Colorado State University): Ricardo Güiraldes in Parijs. 10:20-11:00 Peter Standish (East Caroline Unuversity): Voorwaardelijke vrijheid: Cortazar onder de andere hemel. Hierna een gezamenlijke presentatie van  Josette Allavena en Josette Hervé over de opvoedkundige waarde van Latijns-Amerikaanse verhalen. Na het buffet verplaatse het toneel zich naar de Salle des Actes van de Sorbonne in de Rue Saint-Jacques nummer 54. Daar werden lezingen gehouden over het Parijs van de modernisten, María Luisa Bombal en Victoria Ocampo. De eerste daadwerkelijke schrijver die aan het woord kwam was José Mejía uit Guatemala. Aangezien hetgeen beschreven staat in 8 mei 2006 Reconstructie: de rit naar de luchthaven Le Bourget mij ernstig bezig houdt heb ik besloten morgen niet naar Caen te gaan. Ik heb nu even rust nodig en die neem ik ook (22.40). Wordt vervolgd.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 9 mei vanaf 1992 tot en met 2012: 1992 Alba de Tormes 1996 Manual del Príncipe 1997 Message from the Economic Development Manager of Stratford-on-Avon  2000 Poppetjes aan het dansen 2001 Naar Guadix en Cazorla 2002 Lewis Debt Services en de strijd tussen de beer en de stier !!!Instituto Cervantes Limited (2)Bank Cervantes Benelux  – Ontvangstbevestiging 2003 Vordering op Spaanse naamgenoot 2004 Oranje ballonnen  2005 25 miljoen dollar 2006 Start van het colloquium in Parijs 2008 Veertig jaar Instituut Cervantes  en 2012 John Kapteijn opnieuw in beeld

08:50 Ontvangen Sadiq Khan opens four point lead Tory Shaun Bailey race London mayor: By David Wilcock, Whitehall Correspondent For Mailonline  Published: 13:23 BST, 8 May 2021 | Updated: 02:23 BST, 9 May 2021  Sadiq Khan pledged to ‘build bridges’ with Boris Johnson’s government after winning a second term as Mayor of London and surviving having his majority slashed by former rank outsider Shaun Bailey. The Labour incumbent will serve a truncated new three-year term after winning the election that was postponed from last year due to the pandemic. But he was pushed all the way by Mr Bailey, who until yesterday had been given little hope of getting anywhere close to him.  Mr Khan tonight polled 1,206,034 votes to Mr Bailey’s 977, 601, a majority of 228,433. With second preference votes included Mr Khan won 55 per cent of the vote, down from 57 per cent in 2016. Trailing behind them were Laurence Fox who finished in sixth place and will be forced to repay his deposit after receiving only 1.8 per cent, below the required five per cent. In a sign that will please the Tories, Mr Khan’s lead over Mr Bailey is narrower than the 14-point win he achieved over Tory Zac Goldsmith in 2016. However, it may raise questions about how well the Tories could have done if they had put more effort into supporting Mr  Bailey.  Boris Johnson and his most senior ministers were noticeable by their lack of appearances with him during his campaign, while making repeated visits to Hartlepool and other targets. In a speech from City Hall Mr Bailey said: ‘As I went through these, for me what was two years of campaigning, one feeling felt familiar to me, one challenge had always felt the same. ‘And that was the feeling of being written off – by pollsters, by journalists, by fellow politicians. ‘But it’s no surprise to me that Londoners didn’t write me off.’  Mr Khan said he had been handed an ‘overwhelming mandate’. He  won around 40 per cent of first preference votes. Shaun Bailey came second with 35.3 per cent of the votes. However, Mr Khan pushed further ahead on second preference votes.  Mr Bailey focused his campaign on the spiraling knife crime in the capital, trying to paint Mr Khan as weak on law and order. And congratulating the winner, Mr Bailey told him: ‘I hope you take this opportunity to focus on the fact that people who look like me are four times as likely to be murdered than people who look like you.’ A result was expected earlier this evening, but counting was delayed after staff at one count found three unopened boxes of votes after they had finished. Mr Khan pledged to build a ‘better and brighter future’ for the capital following the coronavirus pandemic in his victory speech from City Hall . ‘I want to say thank you from the bottom of my heart,’ he said. ‘I am deeply humbled by the trust Londoners have placed in me to continue leading the greatest city on earth. ‘I promise to strain every sinew, help build a better and brighter future for London, after the dark days of the pandemic and to create a greener, fairer and safer city for all Londoners, to get the opportunities they need to fulfil their potential. ‘It’s in this spirit that I promise to lead London over the next three years, building bridges between the different communities in our city, building bridges across cultural, social and class divides. Building bridges  between London and the rest of the country to ensure London can play its part in a national recovery. ‘And building bridges between City Hall and the Government. ‘Because we must all work together to build a brighter, greener and more equal future for London, and for our entire country, after the pandemic. ‘I am proud to have won an overwhelming mandate today.’ In a surprise result the Greens’ Sian Berry came third ahead of the Liberal Democrats’ Luisa Porritt. Only the top three candidates won enough votes to keep their deposit. Those losing out include the Reform Party’s Laurence Fox and Count Binface – who won more votes than Piers Corbyn, the brother of former Labour leader Jeremy.  The actor, 42, who set up the Reclaim Party for his election race, won 47,634 votes placing him in sixth, behind YouTuber Niko Omilana whose policies included ‘Boris Johnson will be forced to shush’ and ‘the price of Fredos will go back to 5p’. Candidates need five per cent of first-preference votes to get back their deposits, which only three candidates surpassed. Fox said on Twitter after the results were announced: ‘Thank you so much to the 47,634 of you who voted for me. I am profoundly moved. Sleep well.’ Earlier, Fox was seen chatting to mayoral rival Count Binface, who received 24,775 votes and finished ninth, above Jeremy Corbyn’s brother Piers. During the interaction shared on social media, Fox asked to touch his opponent’s face and said he was feeling ‘pretty chipper’ about his prospects.  Fox founded the Reclaim Party last year to fight the ‘culture wars’ and last month used the launch of his manifesto to defend his right to call people ‘paedophiles’ online after critics branded him ‘racist’. During the interaction shared on social media, Fox asked to touch his opponent’s face and said he was feeling ‘pretty chipper’ about his prospects. Fox founded the Reclaim Party last year to fight the ‘culture wars’ and last month used the launch of his manifesto to defend his right to call people ‘paedophiles’ online after critics branded him ‘racist’. Responding to the re-election of Sadiq Khan as Mayor of London, the leader of the London Assembly Labour group, Len Duvall, said: ‘Covid has impacted on every element of Londoners’ lives, and it’s certainly had an impact on this year’s elections. ‘We’ve worked hard to respond to Londoners’ needs, but we’ve really got to have our listening ears on going forward and regain the trust of some Londoners. ‘We know Sadiq Khan has a good record, that is very clear. When it comes to cleaning up London’s toxic air, providing social housing, and getting tough on violent crime and its causes, Sadiq has provided the leadership the capital needs. ‘He will continue to produce practical solutions to the challenges we face. ‘Covid has meant that the challenges will only grow. We need the Mayor to hit the ground running when it comes to London’s recovery, delivering jobs, and making London safer. It’ll be our job on the Assembly to hold him to account and ensure those pledges are delivered upon.’ Labour sources had earlier refused to become too optimistic given how close the race was amid a national picture in England which has seen the Tories make large gains. ‘It’s still very early in the day but it’s looking positive at this stage,’ they told MailOnline this afternoon. ‘But we remain extremely cautious because there has been a national swing to the Tories.’ If Labour does retain London it will be a rare bright spot in an otherwise torrid week for the party in elections. It received a pummelling in the Hartlepool by-election and the vote for the Tees Valley mayor, and has lost council seats across the country. But in Wales the party equalled its best-ever Senedd result by winning 30 seats, effectively giving it a majority in the 60-seat chamber.”

De familienaam ‘Khan’ is een veel voorkomende Pakistaanse naam. Ik heb de naam ‘Khan’ onder meer vermeld in Business AgreementCongratulations to the new Prime Minister of the United KingdomSpeech of Hillary Clin6on in Amsterdam and letter to the Dutch Ministry of JusticeGedachten verspreiden zich snel…Evensong in Saint Paul’s Cathedral and Westminster AbbeyEnglish breakfast by candle light in the Kensington Edwardian Hotel and back to KPLicht op Rood, Oranje en PaarsWereldkampioenschapTerugblik en PerspectiefBruggen slaan en over grenzen kijkenBericht uit de Keizer KarelstadReddingsoperatieNassaublauw, Paars, Rood en OranjeMy Royal MissionIn Koninklijke DienstThe Invisible ManagerReis naar Apeldoorn, Wijk bij Duurstede, Buren en DoornenburgClub met nieuwe mensenNew venturesDe Engelenburg in BrummenDiana, verhaal van een prinses (Deel 4)Wettelijke kadersJa of nee Felicia?De pauw van Warwick Castle –  Post uit Clarence HouseDe mannen van Diana Deel 2Op weg naar Kerst –   Geen statistiekenDr. Hasnat KhanCoupe LucayaRetour Nijmegen-Zutphen –  Happy ValentineMúsica calienteEerlijkheidstestDe CervanteskringImran Khan gearresteerdMet de AVE (Alta Velocidad Española) van Málaga naar Madrid –  When fantasies come true (1) – When fantasies come true (2) – Van Madrid naar Buenos Aires –  Met de Alta Velocidad Española (AVE) naar CórdobaReactie op brief van 21 februari 2008KattenbelletjeManagement, Correspondentie met het Haags Juristen College en Reisverslag Parijs 2006Hasnat Khan verbreekt stilzwijgenReisverslag juli 2009Plus Ultra again   – Brief aan de President-Directeur van Telefónica en Felicia makes the difference.

Ontvangen 10:28 Finally proof Covid vaccines safe youre pregnant 11:02 Almost 70 percent adults Covid 19 jab 11:12 Hugging friends relatives allowed 17 says Michael Gove 12:32 Woman 43 dies house fire firefighters probe cause blaze 15:54 Dubais Emirates airline ship aid India free 16:05 Bolton revealed UK hotspot new Indian Covid strain met beelden van Catherine Middleton in de Kensington Royal Gardens 16:44 Body newborn baby canal north-west London met de mededeling dat de Britten binnenkort weer mogen knuffelen.