SPEECH VAN HIS ROYAL HIGHNESS THE PRINCE OF WALES, BASINGSTOKE EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 12 MEI VANAF 1992

Na verzending van DIONNE IN BUENOS AIRES EN NEW YORK EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 11 MEI VANAF 1992 ontving ik weer enkele berichten van de Daily Mail waaronder een bericht met een indrukwekkende toespraak van His Royal Highness the Prince of Wales: “10:49 Prince Charles pays tribute father Prince Philip talks seat table By Chloe Morgan For Mailonline Published: 09:27 BST, 11 May 2021 | Updated: 09:44 BST, 11 May 2021 Prince Charles paid a touching tribute to his father Prince Philip in a video message marking the end of Ramadan and said that like so many families this year, his own will also have an ‘empty seat at their dinner table.’  In a heartfelt address made during a virtual Iftar – the communal breaking of the fast – the Prince of Wales, 72, spoke out about the devastating impact of the Covid-19 pandemic on the country.  He said: ‘The last year I know has been deeply challenging for us all, and I am only too aware of the impact of the pandemic on the Muslim community. ‘This year so many families, like my own, will have an empty seat at their dinner table and friends will no longer be able to share the celebratory hug after Eid prayers.’ He continued: ‘I can only say how deeply saddened I am by this tragic situation and how my heart goes out to all those who have lost their loved ones.’ The Iftar appearance was organised by the Naz Legacy Foundation and also included contributions from Foreign Secretary Dominic Raab, the Bishop of London and the Chief Rabbi. The online event was just one in a series of virtual celebrations aimed at encouraging people to stay at home during Ramadan, which will end on Wednesday. The Duke of Edinburgh died aged 99 in 9 April 2021 following 73 years of marriage to the Queen. Prince Philip, who designed his own Land Rover defender hearse, was laid to rest at St George’s Chapel at Windsor Castle on 17 April 2021. The Queen – like all 30 guests who attended the service – wore a face mask and sat by herself in the quire of St George’s Chapel in Windsor Castle, while all mourners followed Covid guidelines and remained socially distanced. Among the guests were the Duchess of Cornwall, all of the duke’s grandchildren and their spouses, the children of the Queen’s sister Princess Margaret and three of Philip’s German relatives – Bernhard, the Hereditary Prince of Baden; Donatus, Prince and Landgrave of Hesse; and Prince Philipp of Hohenlohe-Langenburg. Also in attendance was a close friend of the duke, Countess Mountbatten of Burma, previously known as Lady Romsey and later Lady Brabourne, who was Philip’s carriage driving partner and one of his closest friends.” 

11:55  William Cole For Mailonline Published: 10:34 BST, 11 May 2021 | Updated: 10:40 BST, 11 May 2021 Bread spiked metal staples dog walking spot met aandacht voor de plaats Basingstoke. Deze plaats treffen wij onder meer aan in The Golden Heart FoundationFinanciering beleidsplanDoing business in a responsible wayCybernetics and SystemsAstrologyHever Castle, Royal Tunbridge Wells and Hampton Court PalaceI will undersign the contract next 28 SeptemberDe kroon op het werkGolden Heart FoundationThe President speaksOntwikkel uw bedrijfOrganiseren van het kapitaal van de toekomstKPN laat met zich sollen en Hoteles in de liftOrganisatieontwikkelingEen belangrijk signaalInspirerend leiderschap  Rondom Paleis Huis De Voorst te EefdeDe machtigste vrouw van NederlandWindsor, Facebook en CervantesonlineBrieven en faxberichten ‘on behalf of’ en Question 28 de proef op de som.

12:50 Boris vows turbo charge Covid recovery Queens Speech Blue Wall inzake The Queen’s speech van vandaag.

In verband met de NCCS-excursie van morgen naar Córdoba vervolg ik vandaag reeds mijn berichtgeving over het AEPE-colloquium in Parijs op 12 mei 2006.

Vrijdag 12 mei 2006 Vandaag zijn wij te gast geweest in het Maison de l’Amérique Latine aan de Boulevard Saint-Germain nummer 217. Wat Milagros Palma heeft losgemaakt kent geen grenzen. De indrukken zijn té intens om onder woorden te worden gebracht. De ontmoeting met Latijns-Amerikaanse schrijvers heeft veel bij mij losgemaakt. Ook het schilderij waarover ik gisteren heb geschreven. Dit ben ikzelf: De droom van Rood en Geel. Een voortzetting van de foto die tijdens Neuzen in de wind op het pallet voor De Baak is gemaakt op 10 oktober 1990. Bij aankomst om 10:06 bij het Maison de l’Amérique Latine werd ik al direct geconfronteerd met het andere gezicht van Colombia, ofwel de andere gezichten. Er heeft klaarblijkelijk een cultuuromslag plaatsgevonden. Het welkom was hartelijk. Vanzelfsprekend hield Milagros Palma de inleiding en een welkomstwoord aan de overige – voornamelijk Franstalige – geïnteresseerden. Geflankeerd door Pascualita Morote van de Universiteit van Valencia en Milena Cáceres (UNESCO/Instituto Peruano de Cultura). Milena Cáceres verzorgde vanaf 10:20 een zeer interessante verhandeling met de titel Lope de Vega en Los Andes inzake La fiesta de Moros y Cristianos in Peru. In gedachten bracht mij dat uiteraard terug naar 10 juni 1992 in Alicante. 10:40-11:00 Gloria Cáceres (Instituto Peruano de Cultura/Asociación Indigo) maakte het mij niet gemakkelijker door naast het Frans en het Spaans nu ook nog het Quechua – de tweede taal in Peru – te introduceren in haar betoog De watuchi (raadsels in het quechua) en hun didactische toepassing in een contekst van een tweetalige interculturele opvoeding. Om 11:00 leidde Nancy Ochoa van het Instituto Peruano de Cultura en de Asociación Indigo ons in in de verhalen van de Chayahuita in het Amazonegebied. Om 11:25 kwam Milagros Palma weer zelf aan het woord in een referaat met de titel Mitos de la feminidad de la tradición oral mestiza nicaragüenze. Haar favoriete onderwerp is de sexuele emancipatie van de Latijns-Amerikaanse vrouw. Een onderwerp dat hier veertig jaar geleden al volop punt van discussie is geweest tijdens de sexuele revolutie in landen als Nederland en Scandinavië. Milagros bracht tot uitdrukking dat zij nazaten zijn van de Spaanse conquistadores en de oorspronkelijke inheemse – indiaanse – cultuur. De mannen werden door de conquistadores vermoord en de vrouwen verkracht volgens Milagros. Zij voert een zware strijd om dit oude machistische wereldbeeld te veranderen in het werelddeel waar zij lange tijd woonachtig is geweest (Nicaragua). De ochtendsessie werd – volgens het programma – om 11:48 afgesloten door Agustín Morales Durán (Instituto Peruano de Cultura/Asociación Indigo) inzake Tradities van de bevolking van Tarija in Bolivia. Hierna was het tijd voor de siësta. Deze middag ben ik naar mijn hotel gewandeld via Saint-Germain-des-Prés (13:03), de Rue de la Huchette met haar vele gezellige restaurantjes (13:32). Het Palais de justice (13:37), bekend van de heer Hervé Stéphan als vermeld in Procedure 97 / 2152 BELEI R08 II G32, Bingo, Bestuurssamenstelling, Het geheim van Utrecht, Keizerin Elizabeth, Speculeren, Her Majesty’s Tax Collector, Windsor Estate in Paris, De Doorzetter, Kennisgeving, D-Day Domino, Deadline, Vis schoonmaken, Rekeningnummer 2445588, Faithful hound, Geven en vergeven, Hochzeit, Heydens werk, Purple Cable Turtle, Terug van bijna weggeweest, Net werk, My Di and I, Nieuwsbrief 001 en 002, Verder nieuws uit The Daily Telegraph, 20030613 Gemeente Arnhem houdt Vitesse in stand, The truth and nothing but the truth, A Royal Duty I, Echelon, Paasverslag 2004, H&H en Jonikal. Vervolgens een kort bezoek aan het Île de la Cité en de Notre-Dame de Paris (13:47). 13:42 Hier staat hij dan Karel van Heyden. De stamvader aller Nijmegenaren en oorspronkelijke  Parijzenaars. 14.00 Vrolijk toegezongen door een Amerikaanse jazzband op de Pont Saint-Louis bij de Quai de Bourbon. Daarna een wandeling langs de oever van de Seine. 15:40 La vie est brève, mais continuons edificando. 17:33 Terug op de Boulevard Saint-Germain waar ons in de etalage al een blik op de toekomst werd gegeven: een boek met de beeltenis van Graaf Lafayette, François Hollande, Devoirs de vérité, L’ Europe autrement van Édouard Balladur, Enfin un Plan B, Les Prétendants 2007, Le roman secret, Otras miradas Colombianas (17:45). Hier komt Gabriel Gracía Márquez in beeld. Het Huis van Latijns-Amerika heeft speciale ontvangstvertrekken voor ambassadeurs. Om 18:00 begon de tweede sessie ontmoetingen met Latijns-Amerikaanse schrijvers en dichters onder leiding van de Madrileense journaliste Paloma Redondo. De volgende auteurs lazen voor uit eigen werk: 18:48 Gabriela Trujillo (El Salvador), 18:52 Jorge Nájar (Peru), 18:59 Patricia Matuk (Peru), en 19:06 Norman Palma-Guzmán (Nicaragua). Tenslotte (19:18) heeft Milagros Palma een tekst voorgelezen van een schrijfster uit Honduras van de universiteit van Poitiers. Gehoord: El hombre es la Corona a la Mujer. Hierna heeft het gezelschap zich per bus verplaatst naar de door Milagros opgerichte uitgeverij Espace Indigo aan de Avenue Gambetta nummer 39bis. Aankomst 20:25. Carlos Saz verzocht mij een vlugschrift te ondertekenen inzake een interne conflictsituatie. Dit heb ik niet gedaan. Ik ben van mening dat interne problemen binnen het bestuur ook intern binnen het bestuur dienen te worden opgelost. Ik beschouw het als mijn missie om partijen bij elkaar te brengen en elkaar te leren respecteren onder eerbiediging van de wet. De uitslag van de verkiezingen in Valladolid heb ik gefilmd en op DVD aan beide conflicterende partijen beschikbaar gesteld. Verder neem ik geen enkele verantwoordelijhkheid en ga ervan uit dat dat probleem intern wordt opgelost. De Reis van de Fenix zal echter niet zonder gevolgen blijven. Mijn verstandhouding met Rosario López López van mijn collega’s in Alcalá en haar collega ontwikkelt zich in de goede richting. Ik denk dat alles uiteindelijk onder onze paraplu terecht komt. Yo no firmo nada que no es mi propia propiedad intelectual, zoals ik ook aan de Peruaanse schrijver Jorge Nájar heb laten weten. Van Carlos Saz ontving ik ook afschrift van een email van Nicolás de la Barreda aan Irina Gúseva in Moskou d.d. 28 maart 2006 1:34 PM. Mi firma vale tanto como la firma del Rey en cuanto al Instituto Cervantes. Wordt vervolgd

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 12 mei vanaf 1992 tot en met 2012: 1992 Colegio de España Salamanca 1995 Brief van 22 april 1995  1996 Terug uit Salamanca 1997 Toyota Camry Weekly Report 19 Proposed MarriageConfirmation of AuthorizationRed Toyota Camry 2000 Koninklijke wegen 2001 Prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst bij Kok op bezoek 2003 Zoeken naar gezamenlijk belang 2004 Europese Grondwet 2005 Congres voor het Nederlandse bedrijfsleven aan de Costa del Sol (1) 2006 Het huis van Latijns-Amerika 2007 Helvetia Previsión 2010 Nick Glegg Vice Prime Minister of the United Kingdomen 2012 Radio Nederland Wereldomroep en het afscheid van Wim Huinck op 14 maart 1998 in Slot Zeist