KONINGIN MÁXIMA VIJFTIG JAAR EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 17 MEI VANAF 1992

Querida Máxima

Reeds vanaf mijn aantreden als office manager bij de Baak/Nieuw Elan in 1989 zijn wij gewend elkaar te tutoyeren. Ik ben daar altijd heel voorzichtig in geweest. Maar gezien onze historische relatie vanaf het moment dat ik mij heb aangeboden als getuige op te treden bij jouw huwelijk met Willem-Alexander ben ik die traditie gestand gebleven. Onder meer in het zuiden van ons werkgebied. Vanuit deze achtergrond wil ik je van harte geluk wensen met de vijftigste verjaardag en werk ik thans aan mijn memoires waarin vele parallellen met jouw leven zijn te bespeuren. Een heuglijke verjaardag kent helaas ook zijn schaduwkanten. Zo heb ik van de heer Thomas Triebels uit Arnhem vernomen dat hij regelmatig contact had met het Kabinet der Koningin. Hij zou vandaag eveneens zijn verjaardag hebben gevierd maar is inmiddels overleden. Vijftig jaar is een mooie leeftijd. Niet alleen om terug te blikken, maar ook vooruit. Ons werk is nog niet afgelopen. Maar begint pas vanaf vandaag. Regeren is vooruitzien. Het doet mij deugd dat Nederland Jou zo hartelijk heeft ontvangen als onze koningin. Ik ben thans 23 jaar ouder. Maar ons werk dient natuurlijk te worden voortgezet. Ik heb mij indertijd voorgenomen om op de Eikenhorst op bezoek te komen. Daar is het tot op heden nog niet van gekomen. Maar ‘wat in het vat zit verzuurt niet’ is een bekend Nederlands gezegde. Ik ben mij ervan bewust dat het leven in Nederland voor jou een enorme omschakeling heeft betekend en hierdoor gaan mijn gedachten ook terug naar jouw geboorteland en ben Dionne Stax zeer dankbaar dat zij daar ter gelegenheid van deze mijlpaal in haar programma ‘Dionne dichtbij Máxima’ bijzondere aandacht aan besteedt. Het is inmiddels al 22 jaar geleden dat Burgemeester Ed d’Hondt van Nijmegen echtgenoot Willem-Alexander aan de Nijmeegse Waalkade ontving binnen het kader van zijn watermanagement. “Eerst de burgemeester een hand geven” zij Alex. En zo is het gekomen. “Heet Uw nieuwe vriendin Máxima Herzog” vroeg Maartje van Weegen nadat Hare Majesteit Koningin Beatrix uit handen van de Duitse bondspresident Herzog de Keizer Karelprijs in ontvangst had genomen in onze Duitse zusterstad Aken. Ik vraag mij nog altijd af hoe je het menselijk gesproken volhoudt. De overgang van Argentinië naar Nederland heeft een enorme cultuuromslag betekend. En vergeten wij New York niet. Een bijzondere relatie van Northlands met de Big Apple. Manhattan moet in jouw vezels zitten. Na al hetgeen jij daar hebt meegemaakt. Met name binnen het bankwezen. Veel heb je moeten leren in Nederland. Niet alleen de taal. Maar ook veel juridische zaken als lid van de Raad van State. Daar heb ik veel bewondering voor. Mede in verband met de opvoeding van jullie kinderen Amalia, Alexia en Ariane.

Ik wens jou en jullie gezin een heuglijke vijftigste verjaardag. ¡Feliz Cumpleaños! en Hartelijke groet John van der Heyden Voorzitter Stichting Cervantes Benelux

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht ZONDAG 16 MEI 2121 13:35 HET LICHT OP BALMORAL EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 16 MEI VANAF 1992 mijn verbindende elementen d.d. 17 mei vanaf 1992 tot en met 2012: 1992 Ávila – Madrid 1997 Earls of Van der Heyden 1998 Vrede van Münster 1999 Samen winkelen in Parijs 2000 Naar de eindstreep 2002 Bezoek aan Fuente Vaqueros en GranadaContinuïteit van beleidBericht uit De Zevende Hemel 2004 Vertrouwensrelatie 2005 Koningskind 2006 De waarheid 2007 42ste AEPE-Congres in Santander 2009 De brug tussen Shakespeare en Cervantes 2011 Prinses Máxima veertig jaaren 2012 Het Licht op Susana Heikel

Ontvangen: 10:33 “Covid lockdown UK Airports brace busiest day year TODAY foreign travel ban ends ‘Ready for my cocktail by the pool’: Hundreds queue before 6AM at Heathrow and Gatwick as UK airports brace for busiest day of year with at least 340 flights to AMBER list nations after travel ban ends today. Airports are expecting their busiest day of the year, with the easing of global travel restrictions from today.  Hundreds of holidaymakers  said they are flying to the Algarve in Portugal for the first time since last year. MailOnline analysis has found Heathrow and Gatwick are operating at least 340 flights to amber countries  

No10’s traffic light system, which rates countries as green, amber or red, has come into force today By Jack Wright For Mailonline and Vivek Chaudhary For Mailonline Published: 06:40 BST, 17 May 2021 | Updated: 09:25 BST, 17 May 2021 Hundreds of passengers queued before 6am at Heathrow and Gatwick this morning as airports expect their busiest day of the year, with the easing of global travel restrictions predicted to trigger a stampede as the Government’s traffic light system comes into force today.  Holidaymakers revealed they are flying to the Algarve in southern Portugal for the first time since the end of last year as the traffic light system – which rates countries as green, amber, or red based on the risk of importing coronavirus – springs into action amid a further easing of lockdown.

An analysis by MailOnline has found that Heathrow and Gatwick are operating at least 340 flights to amber list countries today, including 21 trips to Paris, nine to Rome and 26 to New York City. Manchester Airport told the Times it was expecting to handle 91 flights today – up two thirds on last Monday. So far, just 12 countries including Portugal, Gibraltar and Israel have been listed as green destinations, meaning they are free to travel without quarantining on their return to Britain. Those travelling to one of 43 red list countries including India, where the new, more infectious variant taking hold in Bolton and Blackburn was first traced, must isolate in a hotel for 10 days at a cost of £1,750 upon arriving back to the UK. 

Queues starting at Terminal 5 early this morning, with check-in taking longer as airline staff checked documentation that all passengers were covid-free while BA staff stood at the entrance handing out chocolates to passengers as they said: ‘Welcome back to flying. We’ve missed you.’  Stephen Bough, a 51-year-old company director travelling to Faro with his wife Lucy, 51, and daughter Hannah, 20, said: ‘It’s a fantastic feeling, it’s like being free again. And it’s another step on the road to getting back to normal life. I can’t wait to get back in the sun and just relax because it’s been a very difficult year for us all.’ Hannah said: ‘The first thing I’m going to do when I get to our house is have a cocktail and get in the pool.’  Streams of passengers emerging from the Gatwick Express said they were flying to Portugal, Jersey and Jamaica, as well as Antigua, Barcelona, Belfast, Cancun, Guernsey, Paris and Rome this morning. 

But Matt Hancock caused chaos last night after telling people not to go on holiday to whole swathes of Europe despite most of the continent being on the amber list, as scientists claimed much of the landmass was unvaccinated and therefore more vulnerable to covid variants. Business Secretary Kwasi Kwarteng echoed the Health Secretary’s confusing calls this morning as he told Sky: ‘People are allowed to do things but it doesn’t mean everyone should be going away at the same time. I think urging caution makes sense. Yes we can go to another country, but we should take caution.’ The remarks were slammed by travel bosses who accused the Government of needlessly ‘instilling fear’ by discouraging overseas holidays. One industry executive suggested No10’s real concern was a shortage of border staff to police arrivals following scenes of chaos at passport arrivals at Heathrow earlier in the year. 

No10 has come under pressure from aviation bosses to release a projection of countries it expects to be on the green list this summer, with Heathrow’s chief executive John Holland Kaye telling Sky News this morning: ‘We want to ensure British towels are on the sun loungers this summer.’ But Labour yesterday called for a ‘slow down’ in the lifting of the travel ban, and accused Boris Johnson of ignoring science after he allegedly delayed putting India on the red list so he could strike a trade deal with New Delhi – despite a variant bringing that country’s health system to the brink of collapse.” Etc.

13:29 “ Prince Harry should think about how his words impact the Queen and Prince Charles’ mental health instead of giving interviews about his family to US outlets who ‘only care about ratings’, royal expert claims. Journalist Camilla Tominey suggested US was ‘exploitative’ of Prince Harry story. Said presenters ‘rubbing their hands in glee’ as Duke of Sussex ‘bared his soul’. Slammed the ‘Truman show’ comparison saying were no paparazzi in Windsor By Claire Toureille For Mailonline Published: 12:10 BST, 17 May 2021 | Updated: 12:10 BST, 17 May 2021

Prince Harry should consider what he’s really achieving by speaking out about his mental health battles, and be mindful of the impact on the Queen and Prince Charles, a royal expert has claimed.  Speaking on This Morning, royal editor Camilla Tominey was reacting to the Duke of Sussex’s recent podcast with US actor Dax Shepard, where he spoke of suffering ‘generational trauma’.  In the attention-grabbing interview, Harry, 36, who relocated his pregnant wife Meghan Markle, 39 and his son Archie, one to Los Angeles, said his royal life was like the ‘the Truman Show’ or being an animal being watched in a zoo. Camilla said Harry was entitled to share his story, but added there was ‘a degree of exploitation’ going on, and that interviewers were only thinking of the ratings, and don’t take into account the fallout. 

‘I think you can talk about your own mental health but you have to be aware of the consequences on other people’s,’ she said.  ‘Like the fact the Queen has just buried her husband, the father of Prince Charles, and then the son is over across the Atlantic having a go about the way he’s been brought up.’ Camilla said that it’s highly unlikely that US broadcasters have the best interests of Harry’s family at heart. ‘Going over to America, the other side of the coin you could say is that there is a degree of exploitation going on,’  she said. ‘The Americans are rubbing their heads together with glee, they know this man is quite damaged, disenfranchised from his family.  I know they have a living to earn and they are seeking financial independence in America, but let’s just handle all of this with care,’ she added.

‘They both had a difficult time, neither of them have a particularly good relationship with a large portion of their families, and then you got people hosting podcasts thinking, “Brilliant, this will get the ratings”.’ She added that she disagreed with the fact Harry compared his life to the Truman show, a movie where Jim Carey plays’ Truman, a character whose whole lief was turned into an entertainment programme watched by millions. She said the couple were ‘left alone’ when they lived in Windsor, and that there were no paparazzi there, compared to California. Camilla also said she felt Harry should have thought more about the consequences on this podcast on his family in England.   ‘I thought it was ironic that a man who wants to live a quiet life keeps on making so much noise,’ she told Phil and Holly.  Camilla said that she doesn’t believe the royal family is beyond reproach, but thinks Harry is going about it the wrong way. 

‘I think that’s legitimate, I think everyone looks at the royals and says “they’re actualy a bit of a dysfunctional family”,’ she tempered. ‘And I don’t think anyone thinks Harry has had a great childhood, at least in terms of his mother’s death. That was awful and it played in the public eye. I’m just questioning what benefits can be derived.’ Phil said he felt Harry had been ‘incredibly eloquent’ about mental health.  ‘I went into that podcast thinking “oh Harry do shut up” and I went out thinking “good on you”,’ the presenter said. He added the royal was ‘damned if he does, damned if he doesn’t’ give interviews.     Former MP Gyles Brandreth, who was on the segment with Camilla, quoted Harry Truman and said: ‘If you don’t like the heat, get out of the kitchen.’ He said Harry’s podcast were always going to garner reaction because of who he was.  Camilla also said that Harry risked putting people off by talking too much of his own mental health.   ‘You’ve got to be quite selective in what you’re saying,’ she said, adding Harry could lose sympathy rather than garnering it by ‘overdoing it.’”

14:49 Ole Gunnar Solskjaer admits Manchester United fans fault defeats anti Glazer protests met een interview met de zoon van Sir Alex Ferguson.

15:36 Harry includes footage Diana’s funeral official trailer new Apple TV-series ‘Treat people with dignity’: Trailer for Harry and Oprah’s new Apple TV mental health series includes footage of the young prince alongside Charles at Diana’s funeral – as Meghan appears in a ‘Raising the Future’ t-shirt and reading with Archie. Footage of the Duke at his mother Princess Diana’s funeral is shown in the clip. Meghan is seen looking over Harry ’s shoulder in a ‘Raising The Future’ t-shirt. The Me You Can’t See has been in development for over two years with Apple TV

By Dan Sales For Mailonline Published: 14:12 BST, 17 May 2021 | Updated: 14:25 BST, 17 May 2021 Prince Harry and Oprah Winfrey’s mental health TV has released its first trailer – featuring Meghan and Archie and the young Royal at his mother Diana’s funeral. The Apple TV show is being broadcast on Friday and was produced by the Duke and the chat show queen. At one point Meghan can be seen looking over Harry’s shoulder as she wears a ‘Raising The Future’ t-shirt. In one particularly striking moment footage of the Duke at his mother Princess Diana’s funeral is shown. Prince Charles can be seen speaking to him as a female voiceover says ‘Treating people with dignity is the first act’. The programme is called The Me You Can’t See and has been in development for over two years. Other guests on the show include Lady Gaga and actress and producer Glenn Close. Harry is seen saying: ‘What words have you heard around mental health? Crazy? ‘To make that decision to receive help is not a sign of weakness ‘In today’s world more than ever, it is a sign of strength. ‘The results of this year will be felt for decades, the kids the families, husbands, wives everybody.’ At that moment a picture of Meghan and Archie is flashed on the screen. It comes just days after Prince Harry suggested he took drugs as he spoke about ‘going wild’ during a chat with a Hollywood  star about their own drugs and alcohol problems. The Duke of Sussex, 36, was speaking on actor Dax Shepard’s ‘Armchair Expert’ mental health podcast when he made the remarks. Harry was quizzing the star – who is married to Frozen actress Kristen Bell –  about the American’s substance use in high school. The Royal asked him about Shepard’s ‘awareness’ of what sparked his path towards drugs as a teenager. Harry told him ‘For you it was your upbringing and everything that happened to you – the trauma, pain and suffering. ‘All of a sudden you find yourself doing a s***load of drugs and partying hard. ‘Look how many other people do that as well. They wouldn’t have the awareness at the time. ‘I certainly wouldn’t have had the awareness when I was going wild. ‘It’s like why am I actually doing this? In the moment its like, this is fun. I’m in my 20s – it’s what you’re supposed to do.’ Harry, who is expecting a daughter with Meghan this summer, suggested Charles had ‘suffered’ because of his upbringing by the Queen and Prince Philip, and the Prince of Wales had ‘treated me the way he was treated’, calling it ‘genetic pain’. During the wide-ranging interview lasting 90 minutes, Harry – who appears to have developed an American twang to his British accent since leaving the UK – said: ‘I don’t think we should be pointing the finger or blaming anybody, but certainly when it comes to parenting, if I’ve experienced some form of pain or suffering because of the pain or suffering that perhaps my father or my parents had suffered, I’m going to make sure I break that cycle so that I don’t pass it on, basically. ‘It’s a lot of genetic pain and suffering that gets passed on anyway so we as parents should be doing the most we can to try and say ‘you know what, that happened to me, I’m going to make sure that doesn’t happen to you’.’ He added: ‘I never saw it, I never knew about it, and then suddenly I started to piece it together and go ‘OK, so this is where he went to school, this is what happened, I know this about his life, I also know that is connected to his parents so that means he’s treated me the way he was treated, so how can I change that for my own kids’. And here I am, I moved my whole family to the US, that wasn’t the plan but sometimes you’ve got make decisions and put your family first and put your mental health first.’”

15:36 Harry includes footage Diana’s funeral official trailer new Apple TV-series ‘Treat people with dignity’: Trailer for Harry and Oprah’s new Apple TV mental health series includes footage of the young prince alongside Charles at Diana’s funeral – as Meghan appears in a ‘Raising the Future’ t-shirt and reading with Archie. Footage of the Duke at his mother Princess Diana’s funeral is shown in the clip. Meghan is seen looking over Harry ’s shoulder in a ‘Raising The Future’ t-shirt. The Me You Can’t See has been in development for over two years with Apple TV

By Dan Sales For Mailonline Published: 14:12 BST, 17 May 2021 | Updated: 14:25 BST, 17 May 2021 Prince Harry and Oprah Winfrey’s mental health TV has released its first trailer – featuring Meghan and Archie and the young Royal at his mother Diana’s funeral. The Apple TV show is being broadcast on Friday and was produced by the Duke and the chat show queen. At one point Meghan can be seen looking over Harry’s shoulder as she wears a ‘Raising The Future’ t-shirt. In one particularly striking moment footage of the Duke at his mother Princess Diana’s funeral is shown. Prince Charles can be seen speaking to him as a female voiceover says ‘Treating people with dignity is the first act’. The programme is called The Me You Can’t See and has been in development for over two years. Other guests on the show include Lady Gaga and actress and producer Glenn Close. Harry is seen saying: ‘What words have you heard around mental health? Crazy? ‘To make that decision to receive help is not a sign of weakness ‘In today’s world more than ever, it is a sign of strength. ‘The results of this year will be felt for decades, the kids the families, husbands, wives everybody.’ At that moment a picture of Meghan and Archie is flashed on the screen. It comes just days after Prince Harry suggested he took drugs as he spoke about ‘going wild’ during a chat with a Hollywood  star about their own drugs and alcohol problems. The Duke of Sussex, 36, was speaking on actor Dax Shepard’s ‘Armchair Expert’ mental health podcast when he made the remarks. Harry was quizzing the star – who is married to Frozen actress Kristen Bell –  about the American’s substance use in high school. The Royal asked him about Shepard’s ‘awareness’ of what sparked his path towards drugs as a teenager. Harry told him ‘For you it was your upbringing and everything that happened to you – the trauma, pain and suffering. ‘All of a sudden you find yourself doing a s***load of drugs and partying hard. ‘Look how many other people do that as well. They wouldn’t have the awareness at the time. ‘I certainly wouldn’t have had the awareness when I was going wild. ‘It’s like why am I actually doing this? In the moment its like, this is fun. I’m in my 20s – it’s what you’re supposed to do.’ Harry, who is expecting a daughter with Meghan this summer, suggested Charles had ‘suffered’ because of his upbringing by the Queen and Prince Philip, and the Prince of Wales had ‘treated me the way he was treated’, calling it ‘genetic pain’. During the wide-ranging interview lasting 90 minutes, Harry – who appears to have developed an American twang to his British accent since leaving the UK – said: ‘I don’t think we should be pointing the finger or blaming anybody, but certainly when it comes to parenting, if I’ve experienced some form of pain or suffering because of the pain or suffering that perhaps my father or my parents had suffered, I’m going to make sure I break that cycle so that I don’t pass it on, basically. ‘It’s a lot of genetic pain and suffering that gets passed on anyway so we as parents should be doing the most we can to try and say ‘you know what, that happened to me, I’m going to make sure that doesn’t happen to you’.’ He added: ‘I never saw it, I never knew about it, and then suddenly I started to piece it together and go ‘OK, so this is where he went to school, this is what happened, I know this about his life, I also know that is connected to his parents so that means he’s treated me the way he was treated, so how can I change that for my own kids’. And here I am, I moved my whole family to the US, that wasn’t the plan but sometimes you’ve got make decisions and put your family first and put your mental health first.’”

16:47 Opnieuw een commentaar op het gedrag van Prins Harry. Ik begrijp niet waar die journalisten zich allemaal mee bemoeien. Ze hebben allemaal boter op hun hoofd. Met uitzondering van Richard Kay. Die werkte toevallig voor dezelfde uitgever. Daarom ben ik bereid over mijn hart te strijken en het woord te geven aan journalist Piers Morgan (Big M small organ – teletraining Paul Karis): “PIERS MORGAN: I didn’t think Harry could go lower than trashing his grandmother as she mourns Prince Philip, but the spineless self-pitying twerp’s attack on free speech makes HIM look bonkers not the US Constitution.

By Piers Morgan for MailOnline Published: 12:42 BST, 17 May 2021 | Updated: 13:19 BST, 17 May 2021 ‘If the freedom of speech is taken away,’ said America’s first president George Washington, ‘then dumb and silent we may be led, like sheep to the slaughter.’ His view was shared by Thomas Jefferson, a fellow Founding Father and America’s third president, who declared: ‘Our liberty depends on the freedom of the press, and that cannot be limited without being lost.’ These two men helped create the initial United States Constitution and subsequent United States Bill of Rights  that included the First Amendment which was specifically designed to protect the very freedoms they were referring to. That Amendment states: ‘Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.’ They are arguably the most important words in the entire Constitution and have afforded Americans, and American journalists, the most powerful protection for their rights to freedom of speech and expression of any country in the world. The First Amendment is one of the things I most admire about the United States, especially coming from a country like Britain where free speech for journalists like me is now heavily regulated. But not everyone shares my admiration. In fact, Prince Harry has just declared the First Amendment to be ‘bonkers. His extraordinary outburst came during an interview he conducted with actor Dax Shephard for the ‘Armchair Expert’ podcast, during which he also launched a shameful new attack on his family (?). ‘I’ve got so much I want to say about the First Amendment as I sort of understand it,’ he said, ‘but it is bonkers. I don’t want to start going down the First Amendment route because that’s a huge subject and one which I don’t understand because I’ve only been here a short time, but you can find a loophole in anything. You can capitalize or exploit what’s not said rather than uphold what is said.’ Like so much of the absurd Meghan-inspired psychobabble that spews out of his mouth, none of this makes any sense, and he clearly doesn’t understand what he’s saying either. Though we can safely assume that he just hates anything which affords any protection to journalists to say things he doesn’t like, because that has been a familiar theme from the indignant media-loathing Prince for the last few years. It’s the same mindset that makes Meghan think she can complain to the bosses of TV networks when presenters like me refuse to believe her lies – and have them removed from their jobs if we don’t apologise for our impertinence. But all that Americans will take away from Harry’s outburst about the First Amendment is a posh, privileged British royal slamming their Constitution and their unalienable rights to freedom of speech and expression. It takes an extraordinary amount of entitled arrogance to mock the most revered building block of your adopted country’s history. And lest we forget, things didn’t end well for the last British royal who tried to tell Americans how to lead their lives, George III. Bashing the US Constitution is very dangerous territory for any British royal to meddle in, but Harry seems beyond caring about the impact of his ignorant and deluded words, and oblivious to his rank hypocrisy. He professes to care about free speech, but like with so many of his statements, his actions suggest the complete opposite. Harry was the kind of person that Sir Winston Churchill  was talking about when he said: ‘Everyone is in favor of free speech. Hardly a day passes without its being extolled, but some people’s idea of it is that they are free to say what they like, but if anyone else says anything back, that is an outrage.’ It’s the same double standard that we see behind Harry’s claim to be a man of compassion. The word screams off the front page of Archewell, the foundation he and Meghan set up in their son Archie’s name. ‘Compassion in action,’ the title headline boasts. ‘Through our non-profit work, as well as creative activations, we drive systemic cultural change across all communities, one act of compassion at a time.’ How touching. And barely a day goes by without the pair of these selfless charitable souls telling us how deeply compassionate they are. But they’re not, are they? In fact, it’s hard to imagine a less compassionate pair of ruthless, heartless, selfish, shameless little grifters than the Duke and Duchess of Sussex. Meghan’s disowned almost her entire family, including her father, Thomas. Just as she has tossed away anyone in her life, from her ex-husband to friends and work colleagues who’ve ceased to be of use to her on her frenzied scramble up the global celebrity ladder. And Harry’s spent the past few weeks publicly trashing his family on any media outlet that will have him. I didn’t think the world’s most spoiled brats could plunge any lower than their two-hour Oprah whine-athon in which they branded the royals a bunch of horrible uncaring racists without producing a shred of evidence to support their claims, and bitterly attacked the institution of the Monarchy whilst continuing to trade off their royal titles to the tune of hundreds of millions of dollars. But Harry’s new orgy of unsavoury self-indulgent podcast tripe on was even worse. The Prince of Compassion used his latest interview (he gives a lot of interviews for a guy who quit Britain to safeguard his privacy, doesn’t he?) to launch an astonishing rant about the terrible ‘genetic pain’ he claims to have suffered at the hands of his awful father, and then said that Prince Charles has only been such a bad parent because he himself had been treated just as badly by HIS parents, the Queen and Prince Philip. ‘I don’t think we should be pointing the finger or blaming anybody,’ Harry began, before immediately pointing the finger and blaming people, ‘but certainly when it comes to parenting, if I’ve experienced some form of pain or suffering because of the pain or suffering that perhaps my father or my parents had suffered, I’m going to make sure I break that cycle so that I don’t pass it on, basically. It’s a lot of genetic pain and suffering that gets passed on. I started to piece it together and go ‘okay, so this is where he went to school, this is what happened, I know this about his life, I also know that is connected to his parents so that means he’s treated me the way he was treated, so how can I change that for my own kids?’ It’s shameful enough that Harry is once again publicly hammering his father in public like this, just as he did to Oprah when he sounded like a petulant teenager as he berated Charles for cutting him off financially and not taking his calls. But for him to implicitly criticise the Queen and Prince Philip for the ‘genetic pain and suffering’ they supposedly inflicted on Charles which then got inflicted on him is beneath contempt. Does it get any less compassionate, or more disgusting than condemning your grandparents just weeks after one of them died? Or, any more reprehensible than to compound the mourning Queen’s misery by making her feel even worse? How terribly hurt she must have felt when she heard what her grandson had said about her. It takes a rare degree of self-obsessed uncaring narcissism to do that to a grieving woman of 95, yet the most shocking about Harry’s outburst is that it wasn’t really shocking at all. The guy’s hit the self-destruct button and is now unravelling before our eyes. The only remaining question, as the front page of the Daily Mail asked last week is ‘HOW LOW WILL HARRY GO?’ I fear the answer is a lot lower. After all, the only currency and relevance he has left is exploiting his royal status, and he has to give his lucrative new paymasters at Spotify and Netflix their money’s worth.”

Ik ben het volstrekt eens met de heer Morgan. Tevens ben ik van mening dat Harry als goede relatie van Eton College een toontje lager dient te zingen en zich beter kan wijden aan de nalatenschap van zijn moeder in samenwerking met Steven Spielberg. Morgen is het twaalf jaar geleden dat mijn postzegel met Prinses Diana bij het standbeeld van Eeltje Halbertsma in Grouw is geproduceerd.

22:45 Prince Andrew saddle day emerged nearly 50 charities dropped patron

23:19 Tory MPs warn Boris Johnson not delay unlocking country June 21 Covid vaccine refuseniks