HET VRAAGGESPREK VAN MATHIJS VAN NIEUWKERK MET KONINGIN MÁXIMA, EUROVISIE SONGFESTIVAL, MIJN DOCUMENTEN D.D. 19 MEI VANAF 1992, ROYALTY NIEUWS UIT ENGELAND EN BERICHT UIT CÓRDOBA

Na verzending van TERUGBLIK OP DE VIJFTIGSTE VERJAARDAG VAN KONINGIN MÁXIMA, VADERLANDSE GESCHIEDENIS, DIONNE DICHTBIJ EN MIJN DOCUMENTEN D.D. 18 MEI VANAF 1992 heb ik het interview met Máxima door Matthijs van Nieuwkerk nog eens op mij laten inwerken. Op de eerste plaats gaan mijn complimenten uit naar Matthijs voor de sympatieke wijze waarop hij het gesprek heeft gevoerd. Een boekje als cadeau met gedichten van Pablo Neruda. Het verhaal over de tarotkaarten sprak mij zeer tot de verbeelding. Het brengt mij in gedachten immers terug naar mijn ontmoeting op het strand van Alicante op 10 juni 1992. Matthijs heeft zich goed voorbereid. “1999 Sevilla  april”. Opmerkelijk vind ik in dit verband Maxima’s opmerking over een contract. 16:41 Nederlandse les in New York . 17:09 Pruik Gronings Museum 17:53 30 maart 2001. Na de beelden over het Fierljeppen is deze berichtgeving een momentje geblokkeerd in verband met auteursrechten van BNNVARA. Volgens Matthijs moet het jaar 2001 “een knettergek jaar” zijn geweest voor Máxima. 23:31 Hij haalt hier de probleemsituatie aan in Argentinië die ik reeds vanaf 1992 met Bob van Aalst heb besproken. 25:29 Een bijzonder moment inzake het optreden van Carel Kraayenhof met zijn Bandoneón. Adiós noniño. 32:59 Lid Commissaris van Toezicht Paleis Het Loo: opgezegd. 34:29 Oranjefonds . Gisteravond heb ik genoten van het Frans van Chantal Janzen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Vandaag is het alweer tien jaar geleden dat wij een bezoek hebben gebracht aan de onder Nederlandse leiding staande bedrijven Vino Mío en Mi Terraza naast het Teatro Cervantes in Málaga.

Catedral de Málaga

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 19 mei vanaf 1992 tot en met 2012: 1992 Weerzien met Julio Sampedro 1995 Brief BD 14r/jr 1998

1999

2002 Naar The London Pub  2003 Bedrijfsethiek en integriteit 2004 Koninklijk huwelijk  2005 Dancing Queen 2006 The eternal flameNoticia del 28 de marzo de 2006 2007 Gemeenteraadsverkiezingen in Spanje 2008 Cervantes Business Consultancy en Cervantes Studiecentra 2009

Collector’s item

2010 Garzón naar ‘s-Gravenhage 2011 Het gemeenschappelijk maken van informatieen 2012 Windsor, Facebook en Cervantesonline

Van de talloze berichten die ik van de Daily Mail ontvang beperk ik mij thans tot het optekenen van de berichten die betrekking hebben op het Koninklijk Huis zoals  Queen left devastated five week old Dorgi puppy dies By Jemma Carr For Mailonline –  Prince Harry far happy content people want make amends says royal expert By Hayley Richardson For Mailonline  – Fox News host labels Harry Prince Woke Social Justice By Adam Schrader For Dailymail.Com –  Princess Beatrice pregnant By Chloe Morgan For Mailonline en  Harry and Meghan fans wish couple happy anniversary By Bridie Pearson-jones For Mailonline  

Ontvangen: van: Carlos Ruiz  datum:   19 mei 2021 08:14 onderwerp: Re: Un saludo Carlos Ruiz 08:14 aan mij Apreciado Sr Van Der Heyden, Ha sido un placer recibir su visita. Deseo verle de nuevo muy pronto en la ciudad califal de Córdoba. Atentamente Carlos Ruiz Jefe de Recepción Hotel Hospes Palacio del Bailío *****

Mijn reactie: 12:08 Estimado Sr Ruiz, Muchísimas gracias por su invitación. La ciudad de Córdoba me encanta. Desde hace 1973 la he visitado varios veces y su historia de las tres castas ha sido objeto de mis estudios de Lengua y Literatura Española como se puede leer en mi discurso sobre El Erasmismo y Cristianismo Nuevo en el Don Quijote de La Mancha de Don Miguel de Cervantes y Saavedraa del 13 de junio de 1977. Por consiguiente tengo el gran placer de enviarle mi video de nuestra visita en 20210512 NCCS Excursie naar Córdoba . Un cordial saludo John van der Heyden

Verzonden aan mijn buurman met dezelfde achternaam als Don Alonso Quijano: “17:09 Plan de Empresa Hola Carlos El día 5 de enero de 1991 en la playa de Noordwijk (Holanda Meridional)  he tomado la decisión personal de desarrollar el Instituto Cervantes. Entonces no es una iniciativa del gobierno de España sino una iniciativa personal nacida en la cuna del patronal de los Países Bajos VNO-NCW como consecuencia de mi anterior colaboración con la Confederación Española de Organizaciones Empresariales. Ahora puedes ver todos mis documentos que he producido a partir de esa fecha 19910105. Quizás sería interesante ver también mi reportaje de de nuestra reciente excursión a Córdoba del 12 de mayo en 20210512 NCCS Excursie naar Córdoba .

Vervolgens heb ik gekeken naar The Future Monarchs of Europe. Dat noemen wij ‘een spierinkje uitwerpen om een kabeljouw te vangen’. In dit verband is Ceuta vandaag in het nieuws hetgeen mij herinnert aan mijn bericht Cervantes Holding in Marokko en het lied  Quiero que tu me acompañas mujer . In dit verband blijft het voetbalmanagement wel mijn aandacht houden en zie ik met belangstelling uit naar de wedstrijd van morgen vanaf 18:45 tussen NEC en Roda JC in De Goffert. In dit verband doet het mij als voormalig directeur van het Frans-Spaans Instituut deugd dat het Louvre vanaf vandaag in Parijs weer is geopend voor het publiek.

In dit verband verzond ik om 19:50 dit bericht aan Francis Versteeg: Hola Querida Francis, Ik wil je hiermee nogmaals bedanken voor jouw reisleidingen in de afgelopen jaren. Het door jou geïntroduceerde clublied ‘Aan het strand stil en verlaten’ heeft mij steeds in gedachten teruggebracht naar de datum 5 januari 1991 toen ik op dat strand in Noordwijk tot de ontwikkeling van een nieuwe organisatie had besloten om in samenwerking met de Nederlandse en Spaanse autoriteiten onze nieuwe organisatie op te bouwen. Groetjes, John

Ik zie ook met belangstelling uit naar de Spaanse inzending van het Eurovisie Songfestival terugdenkend aan Massiel. Dat was in 1968. Toen moest ik nog aan het werk voor mijn hoofdakte.

Ik krijg van de Daily Mail voortdurend berichten over dode mensen. Daarin ben ik niet geïnteresseerd. Uitsluitend in positieve krachten die hart hebben voor onze samenleving. Inzake die kwestie in Israël heb ik ook mijn visie. Dat is een militaire visie. Ik acht mij niet bevoegd om daar een uitspraak over te doen. Conflictsituaties zijn sowieso al gecompliceerd. Maar als ik een positieve bijdrage kan leveren ben ik daartoe bereid.

20:43 In dit verband ontving ik zojuist dit bericht uit het Verenigd Koninkrijk: Dr-Hilary Jones warns Brits not fly fans point hes going Cunard cruise en 20:47 Biden tells Netanyahu expects significant escalation TODAY path ceasefire Gaza

Dat probleem dient eerst onderling te worden opgelost alvorens zij samen aan de tafel gaan zitten.

Het zijn net kleine kinderen!

En als ik Romina Power  zie denk ik tegugblikkend aan Corry Brokken met Net Als Toen en Teddy Scholten met Een beetje. Sandie Shaw met Puppit on a string . It’s not done om de uitslag te beïnvloeden. We hebben de laatste jaren echter niets anders meegemaakt en ik ben blij dat alle participerende landen thans in de stad van Erasmus zijn samen gekomen. In de pauzedag van morgen is dat een fantastische mogelijkheid om samen ervaringen uit te wisselen.

In dit verband ontving ik zojuist dit bericht met de vraag Waarom presteerde Nederland. Dit is een kwestie van taalgebruik. Oorzaak en gevolg zijn tot op heden regelmatig door elkaar gehaald. De vraag dient derhalve te luiden: ‘Waardoor presteerde Nederland?’ En dan is het maar een simpele zaak om daarvoor te verwijzen naar onze Vaderlandse geschiedenis . Doel en gevolg zijn regelmatig door elkaar gehaald. Waarom of waardoor? Het eerste richt zich op de toekomst. Het tweede naar hetgeen wij samen hebben opgebouwd in ons verleden.