SUBSTITUTE, MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 18 JUNI VANAF 1987, HET KOMPAS VAN LEIDERSCHAP EN DE KABINETSFORMATIE IN NEDERLAND

Wat een fantastisch Europees voetbalkampioenschap heeft de UEFA thans georganiseerd! Daar kan geen enkele politicus tegenaan. Ik heb gekeken naar wedstrijden in Bakoe, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Amsterdam, Londen, Sint-Petersburg, Sevilla en Rome. Dit brengt mij in gedachten terug naar de dag dat Engeland het wereldkampioenschap had gewonnen in 1966. Ik was toen met drie vrienden aanwezig in Windsor. Het optreden op die avond van The Who zal ik niet vergeten. Roger Daltrey heeft toen de song Substitute ten gehore gebracht. Wat een vondst na twee wereldoorlogen om onze Europese vrienden middels voetbal tot een eenheid te smeden! Vriendschappen worden thans gesloten op het voetbalveld. Vanuit deze achtergrond memoreer ik na de 2-0 van het Nederlands elftal tegen Oostenrijk mijn verbindende elementen d.d. 18 juni vanaf 1987 tot en met 2012: 1995 Het Capitool 1996

19960618 ICB/MFA960618 ‘Man van La Mancha’ aan De heer Marcus Floris Alphonsus Van der Heijden Dreef 134 3956 EX LEERSUM

1997 Fax message to the President of the European Union 1999 El mundo de mañana empieza hoy 2001 Eurotop in Göteborg 2002 Dagboek 012 inzake Candle in the WindOvername van het jacht van de Prince de Lignac 2003 20030618BezoekMaastricht 2005 Big Brother 2006 Trooping the colour (vervolg) 2007 Verbeter de creativiteit door een schop in de grond20070618DeGoffert 2008 Schokkend bericht 2009 Instituto Cervantes in England 2010 Huiskamerbijeenkomst D66Gesprek met de voorzitter van Levende TalenBezoekverslag 17 juli 2011  – 2012 Convergentie en Transparantie.

Ik sta nog even stil bij het bericht van Sigrid Kaag van woensdag 16 juni 16:10. Met name de zin “Jullie kunnen erop rekenen dat dit het kompas van onze fractie blijft.” In dit verband memoreer ik mijn verbindende elementen waarin de term ‘kompas’ is vermeld: El Dulcineaísmo y el Don JuanismoVerschillen van inzichtenGedachten verspreiden zich snel…Noblesse obligeSylvia Tóth kan aan het werk voor The CompanyKort geding

1998071406 Restaurant ’t Kompas in Kaag

Europees onderwijssysteemM484KKGOpzegging abonnementEl mundo de mañana empieza hoyRetour Nijmegen-Wassenaar IIING Private bankingDagboek 011 (Deel 1)Het kompas van FrigilianaGeen kompassen meerIn Koninklijke DienstOpvolging van DianaBoris Dittrich, Frank de Grave en Gijs van AmstelAward notifications (2)Brieven aan Harry Starren en J.W. van AalstHet kompas van FrigilianaInzake het kompas van FrigilianaLos Príncipes de AsturiasIk ben de zon en jij bent de zee…De Baak in TorremolinosInbraak in de Nederlandse Ambassade in MadridSlingers en ballonnenMorgen is het weer de 28steVan de Zevende naar de Achtste HemelBezoek aan LoenenVan Frigiliana tot Covent GardenBrief aan Johan Agricola van De Engelenburg ter attentie van Liesbeth Halbertsma (1)  – Vijf kroonprinsenBevrijdingsdag in De Zevende HemelThe Order of the GarterHillary en Obama samen rond de veteranendagAmstelveenLevend bewijsSluiting van het 45ste Internationale Congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in La Coruña en banket in Hotel HesperiaA total eclipse of the heartVitesse en het beleidsplan CervantesHotel Cervantes aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen in Nederland ter attentie van Alexander Pechtold, vrienden en collega’sInstituto Cervantes Limited en RTL BoulevardNieuwjaarsreceptie van de Nederlandse Club Costa del SolI vow to thee My Beloved Neighbours en Wandelen.

In dit verband stuitte ik vandaag op onderstaande brief d.d. 13 mei 1998 over leiderschap aan mijn collega Ruud van der Zalm. Voormalig financieel-economisch directeur van De Baak.

1998051301 JH/RvdZ Leiderschap
1998051302 JH/RvdZ Leiderschap

Terzake ontving ik onderstaande berichten van de Daily Mail

Meghan Markle never return UK royal expert claims Royal author Phil Dampier slams Prince Harry for ‘running to his lawyers like a Hollywood star’ after threatening BBC with legal action over reports he didn’t ask the Queen about calling his daughter Lilibet. Meghan Markle will ‘never return to the UK,’ royal expert Phil Dampier claimed. Also discussed recent news coverage around whether Prince Harry requested permission from The Queen to call his daughter Lilibet was correctly reported. Branded his reaction ‘extraordinary’ and more like behaviour of Hollywood star. By Chloe Morgan For Mailonline Published: 13:11 BST, 18 June 2021 | Updated: 15:18 BST, 18 June 2021

Kate Middleton carries engagements launch Royal Foundation Centre Early Childhood Kate means business! Duchess of Cambridge looks polished in a £255 blue LK Bennett dress as she arrives at the London School of Economics to launch The Royal Foundation Centre for Early Childhood. Duchess of Cambridge today launched her new initiative, The Royal Foundation Centre for Early Childhood. Kate Middleton, 39, carried out two engagements this afternoon to support the launch of the centre. The mother-of-three has championed the importance of early childhood development for the last 10 years.   By Hayley Richardson For Mailonline Published: 15:05 BST, 18 June 2021 | Updated: 15:22 BST, 18 June 2021

Het huidige bestuur van de Stichting Cervantes Benelux bestaat thans uit twee functionarissen: ondergetekende als voorzitter en mijn zoon Drs M.F.A. van der Heijden als secretaris/penningmeester. Evenals in 1998 het geval was hecht ik eraan dat het bestuur wordt aangevuld met leden die het Nederlandse Regeringsbeleid vertegenwoordien. Op 7 mei van dat jaar heb ik de toenmalige statutair directeur van De Baak onderstaande brief inzake Paars II doen toekomen. In dit verband ben ik uiteraard zeer geïnteresseerd in de voortgang van de formatiebesprekingen.

1998050701 JH/LH Paars II
1998050702 JH/LH Paars II
1998050703 JH/LH Paars II
1998050704 JH/LH Paars II
1998050705 JH/LH Paars II

Voor de goede orde

1998050602 De Optimist Toekomstbeeld

19:04 De stemming begint er alweer in te komen hier in Torremolinos. De klanken van het lied ‘Nos vamos a bailar’ zijn zojuist tot De Zevende Hemel doorgedrongen. Hierbij gaan mijn gedachten ook terug naar Bevrijdingsdag 1998 in Utrecht.

1998050505 JH/LH Bevrijdingsdag Fotocollage

19:22. Dat bericht over de hemel is bij mij toen niet goed gevallen. In dit verband ontving ik zojuist van de Daily Mail dit bericht EURO 2020 Sir Alex Ferguson SNUBBED Wembley turned away VIP-parking