MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 24 JULI VANAF 1990 EN VIDEOFRAGMENTEN OP DEZE DATUM

Aansluitend aan MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 23 JULI VANAF 1996 memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 24 juli vanaf tot en met 2012: 1990

1997 Letter to Mr Hans Blankert

19970724 Brief namens Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Filip van België aan de Heer J.L. VAN DER HEYDEN Instituto Cervantes Neude 30 C NL – 3512 AG UTRECHT NEDERLAND

Kort gesprek 1998 Baak

2000 Overheidsmanager van het jaar 2001 ¿Cómo conocer a los habitantes de Cáceres?  2002 Dagboek Lorca en MurciaLorca en Murcia 2003

La relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y CervantesPonencia sobre la relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y Cervantes 2004 John and Diana Their Quixotic Quest 2005 Get your kick… in The Klik 2006 41ste internationale congres van de Europese Vereniging van Docenten Spaans in Málaga20060724 Opening congres in de aula van de Universiteit van Málaga 2007 The Truth and nothing but The Truth 2009 La Sirena Gelukwens met de nieuwe vestiging van het Consulaat van het Koninkrijk der Nederlanden 2010 Van Amterdam naar La Coruña 2011 Cuenca: Aankomst en inschrijving 2012 Indrukwekkende presentatie van Rafael del Moral

2013 George Alexander Louis Deze dag zijn wij op excursie gegaan om 9:00 uur met twee bussen vertrokken vanuit de Residencia van de Universiteit van Zaragoza. Rubén Comadina heeft met zijn eigen auto gereden. Om 9:40 kwamen wij aan bij het klooster van San Juan de la Peña. Bekend van ‘De kracht van het geloof’ uit 1990. Daarom heb ik mijn voormalige echtgenote en mijn twee zoons vandaaruit een foto van het oude klooster per email gestuurd. Helaas ben ik al het videomateriaal van ons bezoek aldaar in 1990 kwijtgeraakt. Het was daarom een uitstekende gelegenheid om dat nog een keer opnieuw te filmen. Na een uitgebreide uiteenzetting over de geschiedenis van het klooster werden wij met een klein tenderbusje naar het hoger gelegen nieuwe klooster getransporteerd. Dat klooster is thans geheel verbouwd tot een modern museum waarin de geschiedenis van de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela op fijnzinnige wijze in beeld is gebracht. Het vertrek vanuit San Juan de la Peña naar de plaats Ansó was voorzien om 12:30. Daarom was ik ook op dat tijdstip bij onze bus aanwezig. De rest van het gezelschap arriveerde echter een uur later. Met het gevolg dat wij pas om 13:30 uur konden vertrekken. Dat blijft klaarblijkelijk een diepgeworteld structureel probleem bij deze ‘hispanos’. De enige Spaanse die wel op tijd aanwezig was in de bus was Consuelo Hernández Carrasco uit Murcia. Dat gaf ons de gelegenheid om samen de problematiek rond Willem de Zwijger en zijn genealogische nazate Diana Spencer nog eens door te spreken onder het motto ‘Waarover zwegen zij?’. Ik ontving haar persoonlijke gegevens. In dit verband noteer ik ook het emailadres van María Ramírez Aúz van SGEL en het gezinnetje uit Taiwan met twee kindertjes.  Ten gevolge van de vertraging was het niet meer mogelijk volgens planning anderhalf uur in Ansó te vertoeven en zijn wij direct naar het restaurant ‘La Borda Nadal’ gereden aan de Carretera de Zuriza. Het werd een prachtige rit langs de Río Aragón die de prachtige vakantie van 1990 deed herleven. Ik heb mij daarbij wel gerealiseerd dat de Pyreneëen uiteindelijk de scheiding vormden van mijn belevingswereld en mijn toenmalige echtgenote. Een ‘scheidingsgebergte’ dus, zoals de Sierra de Guadarrama ook wel wordt aangeduid met Castiliaans Scheidingsgebergte. Het restaurant La Borda Nadal is gelegen aan een snelstromende rivier en een prachtige ‘prado verde’ als uit de Galatea van Cervantes. Ik heb een tafel gedeeld met Gerrit en Marjolein Beekman, Hartmut Stoesslein en Pilar García Escudero. Met Pilar vooral oude herinneringen opgehaald met mijn smartphone. Na deze herderlijke maaltijd zijn wij naar Ansó gereden. Er waren tien minuten uigetrokken voor het bezoek. Maar de burgemeester van het dorp stond ons al op te wachten en stelde het op prijs als wij iets langer zouden blijven. In de plaatselijke kathedraal stond namelijk al een groep van de plaatselijke orgelvereniging op ons te wachten. Bij het binnentreden van de kerk werd schitterende orgelmuziek voor ons ten gehore gebracht alsof wij de Domkerk in Utrecht betraden tijdens een belangrijke plechtigheid. Helaas was op dat moment de batterij van mijn videocamera leeg en heb ik tien minuten de tijd genomen om hem op te laden bij een plaatselijke kruidenier. Bij terugkeer in de kerk  was het orgelconcert net ten einde. Reden waarom ik mij bij de burgemeester heb verontschuldigd en hem de oorzaak van mijn afwezigheid uiteengezet. Ik ben nadien met hem en de rest van de groep in ons kielzog meegewandeld naar het plaatselijke Centro de Interpretación de Ansó waar ik de batterij kon opladen. Tijdens de wandeling wist de burgemeester nog veel interessante verhalen te vertellen van dit dorp dat op de grens ligt van Aragón en Navarra. Deze streek is immers de wieg van het Koninkrijk Spanje. Vanuit Ansó zijn wij naar het klooster San Pedro de Siresa gereden in het dal van Hecho in de omgeving van de Valle de Roncal waar wij in 1974 zijn geweest. Ondanks het feit dat wij daar om 18:00 uur werden verwacht en wij daar uiteindelijk om 18:50 arriveerden werden wij daar door de plaatselijke gids opgewacht voor een rondleiding door het klooster tot 20:00. Het was werkelijk de moeite waard. Maar helaas lieten mijn energiebronnen het afweten en heb ik voortijdig afgehaakt om plaats te nemen op het terras van het plaatselijke café op soortgelijke wijze als na onze bezoeken aan het klooster van Guadalupe op donderdag 26 juli 2001. Daar vernam ik op mijn smartphone de naam van mijn nieuwe Britse erfgenaam: George Alexander Louis Prince of Cambridge. Dit heb ik aan het thuisfront langs electronische weg medegedeeld, waarna wij om 20:30 via Santa Cilia de Jaca naar Jaca zijn teruggekeerd. De gehele excursie heb ik thans op video vastgelegd.

2014 Ávila Ik werd vanmorgen in de lift aangesproken door een Spaanse mevrouw uit Taiwan. Op haar vraag wat mijn achtergrond is heb ik haar gezegd “Yo soy responsable por Instituto Cervantes en Benelux”. Degenen die mij hebben gesteund zijn mijn vrienden van de Lionsclub Maarn-Maarsbergen. Vanmorgen heb ik tijdens het ontbijt gesproken met Pepita Figueiras. Zij was een steun voor mij toen ik in 2008 hier in Ávila mijn bankpasje ben kwijtgeraakt. De volgende dag heeft zij mij in Madrid vergezeld naar de hoofdvestiging van de Banco Popular en ervoor gezorgd dat ik een week later in Torremolinos over een nieuw pasje kon beschikken. Ook heeft zij de inleiding geschreven bij het 44ste internationale congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Estepona. De bus waarmee ik gisteren de excursie naar de Sierra de Gredos heb gemaakt heeft door de chauffeur nummer 1 toegekend gekregen. Door hemzelf aangeduid met Number One. Zijn reisleidster Blanca van het bedrijf Múñoz Travel heeft mij gisteren ook al aangeduid met “El novio de la Princesa de Gales”. Ik kan mij in dat verband niet verschuilen. Blanca was een zeer goede gids en heeft ons veel verteld. Het is een lange tocht geworden. Vertrek 09:20. De eerste stop hielden wij vanaf 10:12 op de Puerto del Pico. V. 10:50 Na plaatsen te hebben gepasseerd als Cuevas del Valle (11:02), San Estéban del Valle (11:09) Hija de Dios en Mombeltrán (11:11)  hebben wij in de omgeving van het dorp Guisando een bezoek gebracht aan het Santuario de San Pedro Alcántara  (A. 11:28). Onderweg onderhield Blanca ons met de geschiedenis van Juana la Beltraneja, dochter van Enrique IV de Castilla ofwel Enrique el Impotente. Hij heeft immers geen mannelijk nageslacht achtergelaten, hetgeen heeft geleid tot een burgeroorlog in 1445 als beschreven in Eerste slag bij Olmedo. Ik citeer Wikipedia: “Johan II van Castilië en zijn raadsheer en Constable van Castilië, Álvaro de Luna hadden beslag gelegd op Medina del Campo, een bezit dat toebehoorde aan prins Johan van Aragón. Ze besloten dat de opbrengsten niet langer zouden toevallen aan het koninkrijk Navarra maar aan het koninkrijk Castilië. Daarop viel prins Johan Castilië binnen. De Eerste slag bij Olmedo was op militair gebied een onbelangrijke veldslag. Op politiek gebied had de veldslag grote gevolgen. Johan II van Castilië, in het Spaans Juan II de Castilla, (Toro, 6 maart 1405Valladolid, 20 juli 1454) was koning van Castilië van 1406 tot aan zijn dood. Johan was de enige zoon van koning Hendrik III en diens vrouw Catharina van Lancaster, een dochter van Jan van Gent. Johan had twee oudere zussen, Maria van Castilië, die later trouwde met Alfons V van Aragón en Catharina van Castilië, later getrouwd met prins Hendrik van Aragón.” Jan van Gent heb ik voortdurend aangeduid als John I ofwel King John the First. Ook vertelde Blanca over het leven van Santa Teresa de Jesús en haar hervorming van de orde van de Karmelieten  in de zestiende eeuw. Zij is begraven in Alba de Tormes. In het het Santuario de San Pedro Alcántara werden wij vriendelijk door een pater onthaald in de Capilla Real waarvan ik in Wikipedia deze beschrijving aantref “La Capilla Real de San Pedro de Alcántara es un edificio religioso situado en las cercanías de Arenas de San Pedro. La capilla primigenia que albergaba los restos de San Pedro de Alcántara se levantó en 1616, pero el inicio de la construcción de la estructura actual se produjo el 10 de julio de 1757, bajo el patrocinio de Carlos III y según planta y modelo de Ventura Rodríguez. Fue inaugurada en 1775 y constituye una copia exacta de la Capilla Real de Madrid. Es de planta octogonal y está revestida de mármoles, con grandes pilastras de mármol de orden corintio que sostienen la cornisa circular sobre la que se eleva la cúpula rematada con una linterna que está decorada con rosetones en relieve, ángeles, coronas y palmas de laurel entrelazadas. Todo la obra de ornamentación fue realizada por Francisco Sabatini. Dit bezoek past geheel binnen het kader van mijn brieven Audientie ter attentie van El Príncipe de Asturias en Audiëntie ter attentie van Zijne Majesteit de Koning. 11:30 Ik kom zojuist terug van de Escuela Universitaria de Educación y Turismo. Bij aankomst daar bleek dat het morgen om 9:30 geplande programma-onderdeel door Rubén Comadina en Juan Carlos Medina:BSO a la imaginación” (ofwel in mijn optiek: Bureau Software Ontwikkeling of SBO) al vanmorgen om 10:00 is uitgevoerd. Rubén Comadina is vermeld in 44ste internationale congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Estepona, Mi Buenos Aires querido, Van Amsterdam naar La Coruña, Día de Santiago in Santiago de Compostela en Indrukwekkende presentatie van Rafael del Moral. Hij liet mij weten dat hij slechts als mentor heeft gediend voor Juan Carlos Medina. Daarom heb ik besloten de volgende twee programma-onderdelen over te slaan: “Adriana Pérez Bravo en Ana Stamm (reisgenote in Argentinië afgebeeld op Ontvangstbijeenkomst in Hotel Robledo en ‘velada dulce’ in Hotel Begoña Centro in Gijón): “Prototypen en stereotypen in de latijns-amerikaanse literatuur. Van Miguel Ángel Asturias tot Arturo Uslar Pietri ” (Zaal 2). Dit sluit aan bij Père Laschaise et le Le Capitaine Fracasse. En 12:30 Recital van poëzie (Salón de actos): Fermín Herrero, José María Muñoz Quirós en Mario Pérez Antolín. Mede in verband met de opmerking maar aangezien u in de stemming bent om zelfs korte metten te maken met een draak, zal diegene al snel het onderspit delven. Hierbij denk ik immers aan de draak van Wales. Daarom vervolg ik met mijn reisverslag van gisteren. 12:25 Vertrek vanaf het Santuario de San Pedro Alcántara. 12:33 Passage Arenas de San Pedro. Hier bevindt zich het Castillo de la Triste Condesa. 12:43 Guisando Hier hebben wij in de Casa del Parque van 13:00 tot 13:30 een fraaie videopresentatie gezien over de Sierra de Gredos. V. 14:10 Naar de Cuevas del Águila en het hierbijgelegen Restaurante Cuevas del Águila (A. 14:34) waar wij de middagmaaltijd hebben genuttigd. Vanaf 17:50 hebben wij een bezoek gebracht aan het Museo de la Abeja waar wij een (te) uitgebreide presentatie kregen aangeboden over de bijeenteelt. De presentatie deed mij denken aan mijn onderwijzer Van Cruiningen van de vijfde klas van de Ds Creutzbergschool in Nijmegen. De belangrijkste rol binnen de bijeengemeenschap is de rol van de koningin. Zij zorgt voor de totale produktie van haar bijenvolk. Ik moest hierbij denken aan Visiting Buckingham Palace and Kensington Palace and delivering Certificate of Incorporation of Our Company waarin mij werd gezegd “She has done Her duty. She produced two heirs to the throne”. Na deze uiteenzetting hebben wij tenslotte een bezoek gebracht aan het Castillo de Mombeltrán. Om 22:15 zijn wij in de residencia van het klooster van Santo Tomás teruggekeerd. Het programma van vanmiddag en vanavond luidt: 14:00 Middagmaaltijd 16:00 Algemene ledenvergadering van de AEPE. Salón de actos. 1. Lectura y aprobación, si procede, del Acta de la sesión anterior. 2. Informes de la Presidenta y balance del curso 2013-14. 3. Estado de cuentas y previsión de gastos para el curso próximo. 4. Gestión de becas diversas para socios de AEPE. 5 Publicaciones de la AEPE. 6. Posibles sedes para el próximo Congreso. 7. Preparación de candidaturas para el próximo Coloquio Internacional de 2016. 8. Ruegos y preguntas. 20:00 Optreden van het Coral Amicus Meus in de kerk van het Klooster van de De Heilige Thomas. Tot ziens in Soestdijk.

2015 Burgos: Museo de la evolución humana Cena de clausura (1)  – Cena de clausura (2)Cena de clausura (3)Cena de clausura (4) 2016 Palencia Bienvenido 2017 Las Palmas de Gran Canaria Irina Gúseva Maximiano Trapero (1) Maximiano Trapero (2)Maximiano Trapero (3) 2018 Zamora Dr Ignacio Bosque (1)Dr Ignacio Bosque (2) Dra Teresa Fuentes Morán (Salamanca)  – Teresa Fuentes Morán Universiteit van Salamanca (vervolg) Rafael del Moral Rafael del Moral (vervolg) Anjelka PejovicAnjelka Pejovic (vervolg)  – Peter Standish Peter Standish (vervolg) Helga HedigerSara SazSara Saz (vervolg)  – Susana Heikel Pilar CelmaPilar Celma (vervolg)Léontine Freeve Cuarteto Berdión (1)  – Cuarteto Berdión (2) Cuarteto Berdión (3)

13:00 Ontvangen Prince William shares rare personal tweet rugby unions British Irish Lions Prince William delights royal fans with a rare personal tweet as he wishes rugby union’s British and Irish Lions ‘all the best ahead of the opening Test in Cape Town’. Prince William has delighted royal fans after sharing a rare personal tweet. Duke of Cambridge sent his best wishes to rugby union’s British and Irish Lions. The father-of-three, 39, took to Twitter this morning to send his support y Jessica Green For Mailonline  Published: 11:53 BST, 24 July 2021 | Updated: 11:56 BST, 24 July 2021 Prince William has delighted royal fans after sharing a rare personal tweet to offer his support to rugby’s British and Irish Lions. The Duke of Cambridge, 39, who is based at Kensington Palace, took to his and the Duchess of Cambridge’s Twitter page this morning to send his support to the rugby union team ahead of their battle against South Africa in Cape Town.’Wishing the @Lionsofficial team all the best ahead of the opening Test in Cape Town! It’s brilliant to see @AlunWynJones back fit and healthy, ready to lead the team. W,’ he tweeted.  The royal father-of-three was referring to Welsh rugby player Alun Wyn Jones, who dislocated his shoulder in June during a match against Japan but is now back captaining the team after making a miraculous recovery. Royal fans were quick to comment on the prince’s post, with many sharing his enthusiasm that Alun is back on the team. One replied: ‘@AlunWynJones is a force to be reckoned with. An amazing leader for Wales and BIL.’ Another joked: ‘Where are you having a pint William?’, while a third added: ‘My favourite couple his and hers RH have a good day.’

21:23  Ik heb zojuist weer een bezoek gebracht aan de sauna van Hotel Amaragua. Het is te zien dat de vakanties weer zijn begonnen in Europa. De sauna heeft twee compartimenten. Voor señoras y caballeros. Daar moest ik een jonge Italiaanse signorina op wijzen. Ze begreep dat mijn compartiment was bestemd voor ‘uomini’ . Daarover had ik een aangenaam onderhoud met een saunabezoeker uit Córdoba met de voornaam Miguel Ángel. Michelangelo dus in het Italiaans. Hij droeg een Oranje zwembroek.