DÍA DE SANTIAGO MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 25 JULI VANAF 1995, VIDEOFRAGMENTEN OP DEZE DATUM EN HET HUWELIJK VAN KITTY SPENCER

Aansluitend aan MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 24 JULI VANAF 1990 memoreer ik mijn verbindende elementen d.d. 25 juli vanaf 1995 tot en met 2012: 1995 Van der Heyden dite De la BruyèreUw brief BS/mvd/950404 d.d. 19 juli 1995 1996 Experiencias holandesas

1996072501 Faxbericht ‘Experiencias Holandesas’ aan De Minister President
996072502 Faxbericht ‘Experiencias Holandesas’ aan De Minister President

The impossible dream

19960725 ‘The Impossible Dream…..’ aan Mevrouw P.E.M. van Hulst Dreef 134 3956 EX LEERSUM

1997 Fax message to Mrs van Putten CleveringaVoordeel-urenkaart (2) 1998

1998072505 De Wellenkamp 1530 Nijmegen

1999 VierdaagseHeydanus 2000 Wij Johannes 2001

2001072520 Standbeeld van Pizarro in Trujillo

Trujillo 2002 Dagboek LorcaLorca: Excursión particular a Águilas y peña flamenca 2003 Jaarvergadering AEPE 2003 Hier is abusievelijk de plaatsnaam Segovia vermeld in plaats van Alcalá de Henares 2005 Verslag van het veertigste AEPE-congres inValladolid 2006 De Kamer van Koophandel van Málaga

2006072501 Actas Valladolid AEPE
2006072502 Actas Valladolid AEPE

  2007 Burgemeester Drijber van Arnhem en Mario Testino 2009 20090725 Gelukwens aan de honorair consul van het Koninkrijk der Nederlanden in TorremolinosContador   2010 Día de Santiago in Santiago de Compostela 2011 Openingsplechtigheid van het congres van de Asociación Europea de Profesores de Español in Cuenca 2012 Día de Santiago Excursie door het Prinsdom Asturië

2013 12:25 Na tijdens het ontbijt kennis te hebben genomen van het vreselijke ongeval met de trein in Santiago de Compostela ben ik al vroeg naar het Palacio de Congresos getogen om vanaf 9:00 uur de lezing bij te wonen van Rafael del Moral over de taalkundige ontwikkeling van het Aragonees, Catalaans en het Kastiliaans in het noordoosten van het Schiereiland. Rafael is echter niet verschenen. Ik vermoed dat hij nog niet klaar is met de Spaanse vertaling van mijn boek. Daarom heb ik vanaf 9:00 uur in de Sala Europa de presentatie bijgewoond van Israel Fernando Herrera van de Universiteit van Indiana in de Verenigde Staten. Ik heb hem laten weten dat mijn uitgeverij daar is gevestigd in Bloomington. Israel Fernando Herrera is afkomstig uit Chocó in Colombia en sprak al direct over de plaatsen Medellín, Cali en Valle del Cauca die ook in mijn Brieven aan Breuker zijn vermeld en in mijn aangetekend schrijven van 24 oktober 1994 aan jou. Het was een aardige presentatie waarin hij heeft getoond hoe hij in zijn lessen gebruik maakt van Youtube. Er zijn hier nog meer contacten met mensen uit Colombia. Zo werden wij dinsdagavond in een plaatselijk restaurant geholpen door een ober uit Medellín. Er vinden hier voortdurend wisselingen plaats in het programma. Vanaf 9:30 verzorgde Antonio Béjar van uitgeverij Difusión een workshop over het gebruik van het internet en sociale netwerken in de Spaanse les. Ik heb Antonio Béjar al leren kennen op 2 mei 2013 in Malaga. Tegelijkertijd met de ontmoeting met burgemeester Francisco de la Torre, als beschreven in DONDERDAG 2 MEI 2013 DÍA DEL ESPAÑOL CIUDAD DE MÁLAGA. Van 10:00 tot 10:45 heb ik in de Sala Oroel een ingelaste presentatie bijgewoond van Rocío Oviedo van de Universidad Complutense  in Madrid en econoom José Juan Franch van de UAM (Universidad Autónoma de Madrid) inzake een audiovisuele methode die is gebaseerd op de Camino de Santiago. Een thema dat mij steeds opnieuw blijft boeien. Hierin zijn vijf routes naar Santiago in beeld gebracht en alle technologische snufjes die thans voorhanden zijn zijn in deze methode verwerkt. Tot driedimensionele beelden van het Koninklijk Paleis in Madrid toe alsmede toepassingen van Google Earth. Tijdens de koffiepauze werd ik in het Engels aangesproken door Peter Standish. Hij liet mij weten dat hij de Verenigde Staten heeft verlaten en thans woonachtig is in Chichester in het Verenigd Koninkrijk. Peter Standish is voorzitter geweest van de AEPE. Van 11:00 tot 11:35 gaf Helga Hediger – eveneens voormalig presidenta – een boeiend betoog over de samenstelling van de bevolking van Argentinië die hoofdzakelijk uit immigranten uit Europa bestaat. Zo blijken er in 1946 mensen vanuit Europa zich te hebben ingescheept naar Amerika in de veronderstelling dat zij in New York zouden uitkomen maar uiteindelijk zijn beland in Buenos Aires. De laatste presentatie die ik heb bijgewoond vanaf 11:35 was van Matt Borden van de Cathage University in Wisconsin VS. Ik vond het een boeiende verhandeling over een reis die hij met zijn studenten heeft gemaakt naar Puerto Rico waarbij zijn studenten een directe opdracht hadden gekregen om individueel alsmede in groepsverband een filmreportage te maken waarin de cultuur van de plaatselijke bevolking alsmede het leren van Spaans plaatselijk vocabulaire centraal stond. 13:52 Ik heb thans mijn dagboeken van gisteren en eergisteren bijgewerkt. Hierna ga ik eten in restaurant La Abuela 2. 19:25 Bij het verlaten van de residencia had ik nog een ontmoeting met Rocío Oviedo en José Juan Franch Menéu, CEO van Everyview. Nadat ik Rocío had laten weten dat de Camino de Santiago in Nijmegen in de Sint Jacobslaan begint op honderd meter van mijn geboortehuis toonden zij zich zeer geïnteresseerd in mijn beleidsplan. Met name in verband de noodzakelijke economische hervormingen. Ik heb hen toegezegd hen in kennis te stellen van mijn Plan Empresarial. Tijdens de maaltijd zag ik een van de Spaanse hogesnelheidstreinen op een groot televisiescherm bij Santiago de Compostela met een snelheid van 220 km per uur uit de bocht vliegen. Voorafgegaan door een explosie. Mijn beelden van de aanslagen in New York, Madrid en Londen herleefden op dat moment. De Algemene ledenvergadering van de AEPE heb ik vanaf 16:00 slechts gedeeltelijk gefilmd. Hoewel ik grote waardering heb voor de wijze waarop María Pilar Celma dat woelige internationale schip onder controle heeft gebracht krijg ik de indruk dat deze vereniging een academische koers vaart die voorbijgaat aan de internationale ontwikkelingen van alledag. Na Torremolinos te hebben genoemd als mogelijke lokatie voor het AEPE-congres in 2014 – dat slechts van zes aanwezigen steun kreeg – heb ik besloten mij uit de vergadering terug te trekken en mij – evenals in Valladolid in 2005 – als voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux te onthouden van stemming teneinde belangenverstrengeling te voorkomen. Uiteindelijk ben ik als eigenaar van het handelsmerk Instituto Cervantes in de Benelux nog steeds collega van de Koning van Spanje. Ik heb wel ingestemd met een colloquium in Delhi in India in verband met de mooie foto van Diana in het rood en paars in de Taj Mahal aldaar ten tijde van de ontwikkeling van ons bedrijf. 20:00 Volgens planning begint hier thans de picknick in de tuin onder mijn balkon. Ik ben benieuwd in hoeverre mijn Spaanse collega’s zijn gevorderd op het gebied van time-management. 23:43 Dat is prima gelukt. Om 20:30 zaten wij allemaal aan een lange tafel onder mijn balkon. Waarna Josefa uit Baskenland en Lidia uit Dieppe in Frankrijk in besloten kring enkele bijzondere liederen ten gehore hebben gebracht.

2014 Ik heb Léontine Freeve de Vrijer gisteravond tijdens de avondmaaltijd mijn strategie uiteengezet. Ik heb Pepita Figueiras uit Rotterdam gistermorgen ook al laten weten dat ik vijftien jaar Torremolinos nu wel lang genoeg begin te vinden. Mijn programma van vandaag luidt: 11:30 Rafael del Moral: “Sociolingüistiek van de spreker. Ondeugende en bediscuteerde blik op de concepten van de moedertaal en de aangeleerde taal”. 12:30 Sluitingsbijeenkomst. Lezing door Oscar_Esquivias. 17:30 Bezoek aan de kerk van het Klooster van de De Heilige Thomas met uitleg door Pater Rafael Laya. 21:30 Sluitingsdiner in de Parador van Ávila. Ik heb daar in 1992 mijn Mazda Rocinante geparkeerd en koffie gedronken. Zie mijn video-opnames. Nous Maintiendrons Wij zullen handhaven. Tot ziens in Soestdijk.

2015 Een ritje met de toeristische trein door het centrum van Burgos 2016 Openingsplechtigheid van het 51ste internationale congres van de AEPE in Palencia Rosa Navarro ‘Trucos de las novelas policíacas en Cervantes’ Josefa Galbete en Álvaro Reja Bezoek aan het centrum van Palencia onder leiding van een gids Bijzonder concert van ‘La Cacería’ door de ‘Banda municipal de Música op de Plaza de San FranciscoFür Elise 2017 Las Palmas de Gran Canaria Rondetafelgesprek Santiago Gil  – Santiago Gil (vervolg) Alexis RaveloAlexis Ravelo en José Luis Correa José Luis Correa Emilio González Deniz Excursie door het centrum van Las Palmas: TrianaVervolg van de excursie: Vegheta  2018 Zamora, ciudad de tránsito IZamora, ciudad de tránsito II Zamora, ciudad de tránsito IIIExcursie door het centrum van Zamora (1) Excursie door het centrum van Zamora (2) Excursie door het centrum van Zamora (3) 2019 Bezoek aan het Museum Guggenheim en het centrum van Bilbao

08:13 Ontvangen Princess Dianas niece Lady Kitty Spencer weds billionaire fashion tycoon Michael Lewis Italy Princess Diana’s niece Lady Kitty Spencer, 30, weds billionaire fashion tycoon Michael Lewis, 62, at an Italian palazzo as she (and almost everyone else) wears Dolce and Gabbana. Wedding took place at stunning Villa Aldobrandini in Frascati, overlooking Rome. Her sisters and Pixie Lott and Emma Thynn, Marchioness of Bath, also attended. Lady Kitty threw a hen party for her closest friends in Florence a few days earlier. By Kate Hind Showbusiness Editor For The Mail On Sunday Published: 22:32 BST, 24 July 2021 | Updated: 02:56 BST, 25 July 2021 In a love match to rival the fairytale setting of a grand Italian villa, Lady Kitty Spencer yesterday married fashion tycoon Michael Lewis in a lavish ceremony in front of their high-society friends and family. As the searing summer heat began to ease at 6pm, Princess Diana’s niece said ‘I do’ in front of a hushed congregation in the Villa Aldobrandini in Frascati, a stunning country mansion with views towards Rome. The wedding, attended by a host of celebrities and aristocrats, was the climax of a party weekend which began in the Italian capital on Friday night. The couple were joined by Lady Kitty’s sisters, twins Eliza and Amelia; Viscountess Emma Weymouth and her husband Ceawlin Thynn, the Marquess of Bath; pop star Pixie Lott and her model boyfriend Oliver Cheshire; Idris Elba’s wife Sabrina; and Made In Chelsea star Mark Vandelli.

Kitty Spencer is een dochter van Earl Charles Spencer en Victoria Lockwood.

Meghan and Harry’s daughter Lilibet is still missing from the Royal line of succession seven weeks after she was born Meghan and Harry’s daughter Lilibet has yet to be added to the Royal Family’s line of succession listed on the official website seven weeks after her birth. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor was born on June 4 in the US and is eighth in line to the throne. But the Royal Family’s website has yet to recognise Lilibet’s birth on the official line of succession. The website, which helps keep the public up to date on matters relating to the House of Windsor, still lists Prince Andrew as eighth in line and Harry and Meghan’s daughter’s name is still absent. Lilibet should be listed at eighth under her brother Archie whose name was added to the list just 15 days after he was born in 2019. When her cousin Prince Louis was born, the second son of Prince William and Kate Middleton, his name was added to the list just 12 days after he was born.

Nader DNA-onderzoek zal hierover uitsluitsel moeten geven. 18:48 Men zal eerst moeten aantonen dat Lilibet een biologische nazaat is van Koningin Elizabeth voordat zij op de lijst van troonsopvolgers kan worden genoteerd.

22:10 Het spreekt vanzelf dat ik op deze historische dag aandacht besteed aan Colonia de Sacramento in Uruguay