VAN GEWAPEND CONFLICT NAAR DIPLOMATIE

Nu de laatste Amerikaanse militairen uit Afghanistan zijn vertrokken is er een eind gekomen aan een twintig jaar durend gewapend conflict. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis is er nu een proces aangebroken van Diplomatie. Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Prinses Diana’s 24ste sterfdagmijn verbindende elementen d.d. 1 september vanaf 1995 tot en met 2012: 1997 Letter sent to Queen Elizabeth II and In Memoriam sent to Queen BeatrixReport 36 The last post 1998 Zelfonderzoek 1999 Valkhofnieuws  2000 Graduation Day 2002 Bezoek aan Velp 2003 Dappere Dodo 2005 Het zevende project  2007 Terugblik op Dianaherdenking en nieuwe statistieken  2008 RTL Boulevard  2009 La Vuelta a EspañaReminder  2010 Klink klaar 2011 Charles John Spencer in beeld 2012 Een nieuwe maand een nieuw begin.

De term ‘diplomatie’ treffen wij onder meer aan in Relatie Nederland-FrankrijkDiplomatie/095000 – AQ 588.096HelderziendheidSchaap met vijf potenBeleidsplan/095000 – AQ 588.096Nieuwe stofzuiger  – Instituto Cervantes Benelux en Verenigd Koninkrijk –  Zesde Bericht uit de Keizer Karelstad Dag van De WaarheidHerbevestiging IHet gaat goed met het SpaansAlles op een rijBerichten uit De Zevende HemelNieuwe statistieken –   Thom de Graaf Burgemeester van NijmegenDe haan in het kippenhok –  Hoogtijdagen der Nederlandse diplomatie –  Op weg naar GranadaPaul Burrell –   Viva España en het Instituto Cervantes BeneluxEen appeltje met iemand te schillen hebbenEl Toboso, Asociación de Profesores de Español VDSN Países Bajos en Herman WijffelsSpaanse diploma’s en getuigschriftenGeen belangstelling van de Open Universiteit voor AEPE-congres in MadridDeadline 28 maart 2008Schokkend berichtDirectie KluwerKluwer Bedrijfswetenschappen –   Uitnodiging van De EngelenburgNederland-EngelandWientjes, Rinnooy Kan en Uwe MajesteitNieuw Licht op Brussel – Deel 1De Wellenkamp in NijmegenDankbetuiging verzonden aan de Secretaris van de Koninklijke Vereniging van Leden der Nederlandse RidderordenBrief aan de President-Directeur van Telefónica –  Bart Cossey en VitesseCervantes BeneluxBar Valkenburg in Torremolinos en Domein De Horsten in WassenaarFC Cervantes The Pride of Arnhem –   Ferguson en Van GaalOpnieuw naar het Lange VoorhoutFergie, Hoofddorp en de blunder van Emile Roemer voormalig onderwijzer te BeuningenInzake de vergadering in de Korte Nieuwstraat 6 te NijmegenDe Nijmeegse Vierdaagse 2010Marbella en Puerto Banús opnieuw bezochtTerwijl de Tweede Kamer vergadertBuitengewone belangstelling voor Ambassadeur Van HeemstraVitesse en het Beleidsplan CervantesAfspraak met Ángeles Triviño Nuñez en Rosalía Romero AndrésVrijwillig huisarrest en declaratieVan der Heyden, Spencer, Donner en OpsteltenPrinsjesdag 2011 en de Kamer van Koophandel van AmsterdamAlgemene beschouwingen en de OnderwijsraadEen blik in het verleden en vooruitblik op de alumnidag van de Radboud UniversiteitDe puinhopen van Manhattan en het verhaal van de fenixArrestatie Mohamed Al Fayed naderbijBeatrix, Oranje onder vuur Deel 1 en 2De 74ste verjaardag van Hare Majesteit De KoninginFusieprocessen en de Stichting Cervantes BeneluxGerben-Jan Gerbrandy en Tony BlairMountbatten, Iberia en AsturiasOndernemerschap en Windsor CastleLenguado Bellavista en witte wijn uit Valdepeñas in La Mancha en Prinsjesdag.

De Britse dame die ik in september 1996 na het zien van het programma Behind the Palace Walls na mijn bezoek aan Paleis Het Loo bij het bloemenwinkeltje van het NS-station van Apeldoorn uit een auto met een Brits kenteken heb zien uitstappen heeft nu ook een naam. Haar naam is Jennie Bond. Zij is afkomstig uit Hertfordshire en heeft gestudeerd op Warwick University. Ik zag haar gisteravond in de extra uitzending van Blauw Bloed vanaf 22:35 over het Panorama interview van de BBC met Prinses Diana door Martin Bashir dat op 20 november 1995 door 23 miljoen mensen is gevolgd. Het programma maakt duidelijk hoeveel personen zich ongevraagd met onze zaken bezighielden. Daags nadat ik de brief over Exportbevordering aan onze toenmalige Minister van Binnenlandse Zaken Hans Dijkstal had verzonden is het interview opgenomen in Kensington Palace. Vier dagen vóór mijn 48ste verjaardag. Ik ben blij met haar medewerking aan het programma alsmede met de medewerking van Paul Burrell  en Richard Kay. Ik ken bijna niemand anders in het Verenigd Koninkrijk die beter op de hoogte zijn van onze toenmalige plannen dan deze beide heren. Dat geldt waarschijnlijk ook voor presentator Anthony Holden die ik ook nog even in een flits heb gezien in het programma van gisteravond. Zijn naam doet mij ook denken aan de heer John Holden   van Companies House in Cardiff. Hij schreef zijn brief aan mij op 18 januari 1997. Op 14 november 1995 daaraan voorafgaand bleek Diana volgens het programma te hebben gesproken met haar ‘brother in law’ Baron Robert Fellowes. Toendertijd de ‘Private Secretary to Her Majesty The Queen’. Tenslotte viel het mij in het programma op dat de term ‘affaire’ in het Engels werd aangeduid met de term ‘fling’. In dit verband ontving ik op 9 augustus 2002  een brief van Ros Halley  uit Schotland  getiteld The final fling. Van mijn eigen ‘brother in law’ ontving ik het bericht

1 september is de dag

Dat je mij feliciteren mag

Ik denk dat dat wederzijds is.

Vandaag gaat de Vuelta van Unquera naar de Meren van Covadonga in Asturias.