EENHEID, VRIJHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID, DE OPEN UNIVERSITEIT EN MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 30 SEPTEMBER VANAF 1995

Eenheid, vrijheid en verantwoordelijkheid was vandaag elf jaar geleden het motto van het eerste kabinet onder leiding van de nieuwe Minister-President Mark Rutte. In Tijd voor MAX zag ik dat neuropsycholoog Erik Scherder een eredoctoraat heeft ontvangen van de Open Universiteit. Aangezien ik als lid van de werkgroep deficiënties nauw bij de opbouw van de Open Universiteit betrokken ben geweest memoreer ik ook graag mijn documenten waarin ik de Open Universiteit onder meer heb vermeld: Persoonlijke gegevens initiatiefnemer Instituto CervantesLoopbaan John L. van der HeydenVonnis van de rechtbankFeiten in conventie en in reconventieHet Stadshart van ZoetermeerRCID KennemerlandNIETS BVEarls of Van der HeydenDe burgemeester van Beek in LimburgInitiatieven/processtrategieënRolls around the clockInstitute of English StudiesMachtsverheffenEuropees onderwijssysteemAlgemene beschouwingen 1998In De Zevende HemelBronsgroen eikenhoutNo profit like non profitAlle ballen verzamelen!Lady in Blue and PurpleOpenstaande facturenGebed zonder Van den EndeVanuit historisch perspectiefCongres Spaans te Utrecht en de BilderberggroepNieuwsbrieven 009 en 010The sixth anniversary of my first engagement after my divorceEurotopLa relación espiritual entre Heydanus Erasmo y CervantesGedachten en inzichten in het dagboekJohnny EnglishEl Gran Teatro del MundoBronsgroen eikenhout  – Hart van NederlandBenelux Cervantes Victoria850.000 euroDe keizerskroon werktVan Algeciras naar RondaKoos Samson en de Cervantes Management Group in AlthorpEen brug tussen Heerlen en MadridDía de Andalucía 2008Inscripción y mensaje a la Universidad Abierta de los Países BajosVoorbereiding presentatie in MadridPresentatie over OU Nederland en FC Cervantes ArnhemLiefde kan op een sprookje lijkenGeen belangstelling van de Open Universiteit voor AEPE-congres in Madrid‘Change’ in de slag om PensylvaniaNoticias sobre el XLIII congreso internacional de la AEPEHillary ClintonHillary Clinton wint ook in Puerto Rico en neemt de leidingZeg mij wat ik moet doenBusinessmodelOmgeving Arnhem en HeerlenReizen, Public Relations, Luchtvaart, Hotels en TelevisieLetters to Diana, Princess of WalesHotel Altamarina te EsteponaOude en nieuwe spelersBart Cossey en VitesseBeelden en geluiden van Diana’s uitvaart –  Een hardnekkig misverstandDe ontmoetingsavond van 25 maart 2010Vijfhonderd jaar Lof der zotheidGesprek met de Voorzitter van Levende TalenKoninklijke foto’s met Les Jell, David Maher en Prins LeeVan hoofdlijnen naar nitty gritty detailsDe HMKB en de knipoog van Steven SpielbergHet leven van een prins gaat niet over rozenVoorbereiding Symposium Duurzaam ondernemen over grenzen heenGuillaume Lesèvre, Haags Juristen College en Koninklijke DienstGeduld is een schone zaakPied-à-terre in Nijmegen opgezegdEen terras aan de Avenida Palma de Mallorca en Speciale aandacht voor mijn boek op Diana’s 51ste geboortedag.

In dit verband memoreer ik aansluitend aan mijn bericht ‘Prins William over klimaatverandering, New York, Prins Charles in Kew Gardens en mijn verbindende elementen d.d. 29 september vanaf 1996’ mijn verbindende elementen d.d. 30 september vanaf 1997 Beleidsplan (1) 1998 Nieuw Europa 1999 Internationale aspecten van het Openbaar Bestuur 2002 Vorstelijk bezoek 2004 Buenos Aires 2005 Afsluiting dossier BreukerAfsluiting dossier 2007 Segundo Congreso Internacional de la Federación Internacional de Asociaciones de Profesores de Español en Granada 2008 Fortis 2009 Wientjes, Rinnooy Jan en Uwe Majesteit 2010 Het mottoEenheid, Vrijheid en Verantwoordelijkheid 2011 Een blik in het verleden en vooruitblik op de alumnidag van de Radboud Universiteit en 2012 Open dag Huis De Voorst.

Vanavond wordt in de tuin van de Anglicaanse kerk in Málaga een oecumenische kerkdienst gehouden. In dit verband citeer ik de woorden die ik in ‘De rode loper uit voor Diana en zonen en mijn verbindende elementen d.d. 12 september vanaf 1995’ heb geschreven. “Ik heb een bijzondere herinnering aan die kerk omdat daar in het bijbehorende kerkhof de Britse historicus Gerald Brenan ligt begraven. Gedurende het eerste jaar 1970/1971 van mijn studie in de Spaanse taal en letterkunde heb ik zijn boek met zijn ‘outlines’ over de Spaanse geschiedenis met belangstelling bestudeerd. Mijn enige bezoek dat ik tot op heden aan Saint George’s Anglican Chapel heb gebracht staat beschreven op Bezoek aan St George’s Church op vrijdag 25 mei 2007.” Overige Anglicaanse kerkdiensten waaraan ik heb deelgenomen waren op 27 april 1997 in St Mary’s Church in Warwick, 18 april 1997 en 24 december 1997 in St Paul’s Cathedral (Londen), 20 april 1997 en 24 december 1997 in Westminster Abbey in Londen en 25 december 1997 in King’s College Cambridge.

11:20 Het NOS Journaal van 11:00 meldde dat de gemeenteraad van Baarn goedkeuring heeft verleend om op het grondgebied van Paleis Soestdijk huizen en een hotel te bouwen.