HERFSTSTORMEN ROND DE ZEVENDE HEMEL EN DE STROPDAS VAN VERHULST

07:25 De herfststormen waaien hier weer rond De Zevende Hemel. Het gaat enorm te keer boven de Middellandse Zee.

Na verzending van mijn bericht Inleiding beleidsplan Shakespeare en Cervantes en mijn verbindende elementen d.d. 18 november vanaf 1995 zond ik Francis Versteeg om 18:25 mijn ‘Persoonlijke impressie van onze excursie van gisteren’ luidende ‘Goedenavond Francis, Langs deze weg wil ik jou Van Harte bedanken voor de geweldige excursie van gisteren. Ik heb met volle teugen genoten en stel het zeer op prijs dat je mij opnieuw een plaats in de bus hebt gegeven waarvandaan ik kon filmen. Je hebt aan alles gedacht. Zelfs de muziek was goed uitgekozen tijdens de rit naar Ríofrío. Het is een mooie filmopname geworden die ik heb gebruikt voor mijn dagboek van vandaag. Het lijkt mij daarom volstrekt gepast dat ik jou als eerste mijn verslag doe toekomen op mijn bericht Inleiding beleidsplan Shakespeare en Cervantes en mijn verbindende elementen d.d. 18 november vanaf 1995. De filmopnames houd ik nog even voor mijzelf. Als een ‘Apple’ voor de dorst. Hartelijke groet, John van der Heyden

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn verbindende elementen d.d. 19 november vanaf 1995 tot en met 2012: 1996 Financiering beleidsplanBevalling 1997 Your letter from 15 NovemberCongratulations to Her Majesty Queen Elizabeth II and His Royal Highness Prince Philip on Their Golden Wedding Day 2002 Business Class Symposium Ondernemen en beleggen in 2003 en 2003 Starting the business.

De hierop afgebeelde ‘sunflower power tie’ heb ik op 31 juli 1996 gekocht bij modezaak Verhulst in het Nijmeegse Winkelcentrum Dukenburg. Ik heb Mevrouw Verhulst toen de foto laten zien van mijn beste collega die ik in verband met de hiernavolgende reis naar Engeland in mijn portefeuille had opgenomen. “Dat moet ook eens een keer kunnen” was haar reactie. Ik had toen al hartkloppingen waardoor ik de volgende dag op de afdeling hartbewaking van het Londense St Peter’s Hospital ben beland en de dienstdoende verpleegster mij zei “And now it’s five to nill”.

Ik schrijf dit mede naar aanleiding van het optreden de Belgische zanger/producer Gert Verhulst met een schitterende vertolking van zijn lied Zij op 1 september 2021. 2004 Eenwording 2005 Una rosa blanca 2007 Gran Hotel Cervantes  2008 Sleutel 97 2010 Nieuwe ledendag D66 te Arnhem en 2011 Bonnie and Clyde.

Recibido: “De parte de: Viceinterventor 19 nov. 2021 10:19: Invitación a la “I jornada sanitaria Covid-19: Entorno sanitario 20-21. ¿Qué hemos aprendido?” Belangrijk volgens de magische formules van Google. La Asociación de Profesionales de Torremolinos tiene el placer de invitarle a la “I Jornada sanitaria APTO: Entorno sanitario 20-21 (Covid-19). ¿Qué hemos aprendido?” Ponente Doctor Sergio De Jesús Mejía Viana. Lunes 29 de noviembre de 2021 18:00 h. Centro Cultural Picasso (C/ de la Cruz, 42, Torremolinos) Esperando vernos honrado con su presencia, debido a limitaciones de aforo, rogamos confirmen su asistencia al correo electrónico o teléfono’ Torremolinos, 19 de noviembre de 2021”

Ik voel mij zeer vereerd. In dit verband gaan mijn gedachten thans uit naar 25 de julio de 2019 Día de Santiago Excursión al Museo Guggenheim en Bilbao y mis documentos de la fecha 25 de julio a partir del 5 de enero de 1991.

Met een groot gevoel van schaamte heb ik als Nederlander kennisgenomen van de recente onverkwikkelijke gebeurtenis in de Tweede Kamer der Staten Generaal en de mededeling van Jeroen Overbeek in het NOS Journaal van 12:00 (5:38): “Dan de Spaanse autoriteiten die op zoek zijn naar een groep Nederlanders die er vandoor zou zijn gegaan nadat zes van hen positief waren getest op corona. Ze moesten na die positieve test in quarantaine maar ze bleken spoorloos. De groep zat in een accommodatie in het dorp Navas del Madroño. Met zijn negenen was dat. En de lokale autoriteiten hebben een internationaal opsporingsbericht uitgedaan dat op de Spaanse televisie is uitgezonden. De burgemeester noemt hun vermoedelijke vlucht een misdaad. De Nederlanders riskeren een boete van maximaal 60.000 euro.”

Zo gaat dat hier in Spanje!

Ik denk hierbij terug aan mijn bezoek aan de ‘residencia de la tercera edad’ in het nabijgelegen Cáceres op 24 juli 2001 waarvan de bewoners door dit soort gedrag het leven kunnen verliezen.

In dit verband gaat mijn aandacht thans eveneens uit naar Palabras de SM el Rey Felipe VI en la Entrega de los Premios Rei Jaume I 2021.