DE DROOM VAN JOHANNES

De voordracht van Dominee Hans van der Wal betrof een droom van de evangelist Johannes als balling op het eiland Patmos uit het bijbelboek Openbaringen. Het werd een boeiend betoog waarin de oude bijbelse geschiedenis waarmee ik in de jaren 1960-1965 op het Nijmeegs Lyceum ben opgegroeid onder leiding van godsdienstleraar Van den Broek op een bijzondere wijze weer tot leven kwam. Wij ontvingen daarbij twee A4-tjes met als voorlaatste opmerking op pagina 1: “Schrijf op: verleden, heden en toekomst onderling verbonden”.

Inzake het verleden ga ik terug naar de tijd waarin Johannes zijn brieven heeft geschreven aan zijn zeven gemeentes in het toenmalige Klein-Azië, t.w. Efeze, Smyrna, Pergamum, Tyatira, Sardes, Filadelfia  en Laodicea.

Zijn verhaal betreft een bijzondere profetie: apocalyptiek. Dit bracht mij in gedachten terug naar mijn studie over El Greco die ik heb vermeld in Founder Instituto Cervantes England and Wales  – 1966-1969 Pedagogisch Onderwijs1967-2009 Onderwijs en SpanjeAlba de TormesEl Dulcineaísmo y el Don JuanismoDe langste brief van het jaar 1993Golden Heart Foundation ofwel voorheen James Hewitt nu Diana van der Heyden Spencer on behalf of Mrs Caroline Mac Millan at St James’s Palace in LondonUltimatumGedeelde Smart is halve SmartDe kracht van het geloofEindeloos geduldSanta DianaPascuas de ResurrecciónOntwikkel uw bedrijf ter attentie van Wouter Limmen van de Baak te NoordwijkGuadalupe en TrujilloMi Di and IDagtocht naar ToledoLa relación espiritual entre Heydanus, Erasmo y CervantesIk ben er… als je me nodig hebtAlles op een rijGrondleggers Instituto Cervantes bijeen in ToledoTerugblik op Witte DonderdagEl caballero con la mano al pechoEl Entierro del Conde de OrgazLunettenIk ben de zon… en jij bent de zeeOnderwijsdebat in de Tweede Kamer der Staten Generaal van het Koninkrijk der NederlandenMijn ervaringen in Madrid en OmstrekenOnda Verde Albufeira De nieuwe wereld van Don QuichotAlbufeira-TorremolinosMetropolitain Museum of Art en Elogio de la locura.

Johannes is ook mijn eerste doopnaam. Daarom memoreer ik ook mijn belangrijkste berichten waarin de naam Johannes is vermeld: Papeles exigidosVereiste papieren Instituto Cervantes Benelux, Engeland en WalesRequiered papers en Wij Johannes.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Het Licht op Maitland, Openbaringen en mijn verbindende elementen d.d. 1 december vanaf 1992 mijn verbindende elementen d.d. 2 december vanaf 1992 Curriculum vitae 1996 Marktonderzoek KLMMarktonderzoek Philips 1997 Verdere beleidsontwikkelingen 1999 The Lion sleeps tonight 2002 Constant van Gestel 2004 Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Prins Bernard 2005  Brieven van het Koninklijk Huis van Nederland 2007 Serverruimte overschreden 2008 Ontwikkelingen van de laatste dagen 2009 Kerstvakantie in mijn geboorteland en 2010 Het Wereldkampioenschap Voetbal 2018 gaat naar Rusland.

Vervolgens ontving ik om 15:14 het bericht Terugkijk link | De Talkshow 30 november 2021 De Staat van Leiderschap | de Baak & VNO-NCW Beste John, Leuk dat je gisteren hebt gekeken naar de livestream van De Staat van Leiderschap – De Talkshow. We hopen dat je een inspirerende middag hebt gehad! Word lid van onze LinkedIn community. Wil je na De Talkshow op de hoogte blijven van De Staat van Leiderschap? Word lid van De Staat van Leiderschap LinkedIn community. Het online netwerk waar wij samen met jou en andere leiders duiken in uitdagingen en vraagstukken rondom leiderschap anno nu. Daarvoor heb ik mij nog niet aangemeld. Ik ben immers benieuwd naar de totstandkoming van de Cervanteskring alvorens mij terzake te committeren. Nochtans heb ik vanaf 19:28 de talkshow opnieuw gevolgd.

08:32 Al bij al ben ik blij met de verbinding die op deze wijze met de Baak tot stand is gekomen en heb mij daarom vanmorgen aangemeld als fulltime voorzitter van de Stichting Cervantes Benelux.

12:30 De bestuurlijke ontwikkelingen in Nederland blijven mijn aandacht houden. Zo heb ik zojuist na vaststelling van mijn bericht Los Reyes Magos, mijn documenten d.d. 6 januari van 1988 tot en met 2012, Spaanse interimvoorzitter van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland (VDSN) en Het Licht op Kelly Fisher op het NOS Journaal gezien dat Emile Roemer  is geïnstalleerd als Gouverneur van de provincie Limburg.

23:00 Vanuit deze achtergrond gaan mijn gedachten thans uit naar Paquito El Chocolatero.