HET LICHT OP MR ERWIN ARKENBOUT, DE MERKLICENTIEOVEREENKOMST EN HET NEDERLANDSE REGEERAKKOORD

Om tot overeenstemming te komen met de Spaanse regering over het gebruik van de naam ‘Instituto Cervantes’ in de Benelux heeft Mr Arkenbout van advocatenkantoor Nauta-Dutilh  reeds in 1992 een merklicentieovereenkomst opgemaakt. Daarvan is tot op heden nog geen gebruik gemaakt. De term ‘merklicentieovereenkomst’ treffen wij onder meer aan in Dossiernummer EA/sw/3011378MerklicentieovereenkomstGespreksrapportage ter attentie van Voorzitter J.W. van Aalst van de Stichting Cervantes BeneluxGespreksrapportages ter attentie van Penningmeester A. Veltman van de Stichting Cervantes BeneluxDía de Andalucía 2000Spijkers met koppenBelangrijke bondgenootHerstart1992Cervantesonline Info, Cervantesonline Nederland, Cervantesonline België, Cervantesweb Nederland, Cervantesweb België en Cervantesonline.bizUitnodiging voor bezoek aan Paleis Soestdijk ontvangen Met beelden van Playamar en Los Tres Caballos  waar ik vijftig jaar geleden ben verloofd met ‘mijn eerste vrouw’ – Prinses Máxima in het Paars en Nieuwe directiewisseling bij de Baak en mijn faxberichten vanaf 30 juli 1992.

In dit verband ontving ik eergisteren van de Kamer van Koophandel in Leeuwarden onderstaand schrijven d.d. 19 november 2021 .

“Stichting Cervantes Benelux Bellavista Torremolinos Onderwerp: UBO’s inschrijven in het UBO-register Kenmerk: UBO-00a Datum: 19 november 2021 Geachte heer/mevrouw, U ontvangt deze brief omdaat uw stichting/vereniging, Stichting Cervantes Benelux met KVK-nummer 41211928 wettelijk verplicht is om UBO’s in te schrijven in het UBO-register. Dit doet u door online de UBO-gegevens van uw stichting/vereniging in te vullen, en vervolgens de UBO-opgave online of per post te versturen. Met deze brief helpen we graag om de UBO-opgave voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Wat zijn UBO’s? UBO’s (Ultimate Benificial Owners) zijn de uiteindelijk belanghebbenden van een stichting/vereniging of andere organisatie. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen die meer dan 25% stemrecht hebben bij een statutenwijziging van een stichting/vereniging. UBO’s zijn altijd mensen. Organisaties kunnen geen UBO zijn. Een organisatie heeft één of meer UBO’s.

Waarom is inschrijving in het UBO-register belangrijk? Het UBO-register komt voort uit Europese regelgeving. Het maakt transparant wie de belanghebbenden van organisaties zijn. Dit draagt bij aan het voorkomen van fraude, witwassen en terrorismefinanciering. Met een juiste inschrijving van uw UBO’s helpt u hierbij. De UBO’s van uw stichting moeten uiterlijk 27 maart 2022 geregistreerd zijn in het UBO-register. We raden u aan om uw UBO’s binnen zes weken na ontvangst van deze brief in te schrijven.

Bereid u goed voor op het inschrijven van UBO’s Om uw UBO-opgave snel en correct te kunnen doen is het belangrijk dat u zich goed voorbereidt. De voorbereiding bestaat uit 3 onderdelen. U vindt deze onderdelen in de bijlage van deze brief.

Heeft u vragen? Kijk bij de Veelgestelde vragen op www.kvk.nl/ubo. Hier vindt u ook een kopie van deze brief. Of neem contact met ons op via 088 585 45 85. Let op: Wij kunnen u aan de balie van een KVK-kantoor niet helpen met vragen over het inschrijven van UBO’s van uw stichting/vereniging. Alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

Kamer van Koophandel”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht NCCS-excursie naar Antequera mijn verbindende elementen d.d. 15 december vanaf 1992 Merklicentieovereenkomst 1996 Brief van uw secretaresseUw kenmerk F586.96 1997 Koninginnendag december 1997 1998New London ChoraleThe Village WalkDe bakens verzetten 1999 Autoweg 2003 Back in The Netherlands 2005 Iemand met een betoverende uitstraling 2007 Wampie 2008 Karin de Winter 2010 Nerja, Frigiliana en Almuñecar en 2011 The Real Number One.

Na dit te hebben vastgesteld heb ik vanmorgen in het Holland Huis de verhandeling van Dominee Hans van der Wal over de schepping bijgewoond met vanuit Calahonda een nieuwe deelnemer uit Stiens in Friesland en na thuiskomst de presentatie gezien van het Nederlandse coalitieakkoord op NPO1.

De vraag wordt nu: WELKE NIEUWE NEDERLANDSE MINISTERS NEMEN ONZE FAKKEL OVER?

18:00 Vanuit deze achtergrond kijk ik nu naar mijn videoverslag van gisteren die ik de titel ‘La ruta de belenes’ heb gegeven’.

De eerste koffiestop hielden wij in Casabermeja waar Francis ons vooral attent heeft gemaakt op tal van zoetigheden die hier in de kersttijd worden geproduceerd met mandarijn en amandelen. Gevolgd door bezoek aan de winkel ‘La Rondeña’ waar al dat snoepgoed wordt verkocht en wij werden vergast met een bekertje ‘anís’ en brandy dat ik voor de gelegenheid heb geconverteerd in een ‘Sol y Sombra’. Voor de hispanisten en lingüisten onder ons enkele produktnamen: bocaditos de avellana, mantecadito alonjalí, polvorón naranja-choco, polvorón de almendra, cerezas marrasquino, chocoalmendra en alfajores.

Vandaaruit zijn wij naar Antequera gereden. Het gezelschap is tegenover de thans gesloten ‘plaza de toros’ uit de bus gestapt. Vandaar hebben we een wandeling gemaakt door het centrum van de stad. We passeerden onder meer het het klooster ‘Madre de Dios’. Daar werden wij ontvangen door Francisco die ons zijn belén’ heeft getoond met materialen die al dateren uit de negentiende eeuw waarmee hij elk jaar opnieuw zijn ‘kerststal’ opbouwt. De term ‘kerststal’ is echter niet geheel van toepassing op hetgeen de Spanjaarden verstaan onder een ‘belén’, de Spaanse naam van Bethlehem. Het is meer dan dat en laat beelden zien van al hetgeen zich in de tijd van de geboorte van Christus in die tijd afspeelde. Een waar kunstwerk op 26 vierkante meter. Terwijl aan de overkant van de straat een ‘villancico’ ten gehore werd gebracht nam Francis een fraaie bos bloemen in ontvangst waarna wij een nieuwe serie ‘belenes’ te zien kregen. Tijdens de wandeling belangrijk gesprek gevoerd met mevrouw Burger uit Zeist. Onder meer over het schilderij van Manuel Múñoz Ruiz in Puerto Banús dat ik op de balans van de holding heb laten zetten.

Onder de tonen van het ‘villancico’ ‘Los peces en el río’ zijn wij gereden naar het museum ‘Fundación Días Caballero BELENES’ met een ongelooflijke collectie aan driedimensionale werkstukken waaraan voormalige schilders uit de middeleeuwen, renaissance, Spaanse Siglo de Oro en Nederlandse Gouden Eeuw hun vingers zouden aflikken. De bezoeker wordt bij binnenkomst ontvangen door de beeltenis van Sint Franciscus voor een voormalige Romeinse triomfboog getiteld ‘Via Lux’. En daarmee is de trend gelijk gezet zodra wij in gedachten onder die triomfboog doorlopen en ons vervolgens in een herderlijk paradijs bevinden. Tal van bijbelse taferelen zijn er afgebeeld met honderden ‘poppetjes’. Indrukwekkend is de uitbeelding van het gehele kerstverhaal beginnende met de ‘anunciatie aan de maagd Maria’ tot en met ‘de vlucht naar Egypte’. Er was toen geen plaats in de herberg. Een bijzondere serie voorstellingen heeft beelden uit Spanje als achtergrond zoals het Barrio de Santa Cruz in Sevilla met het Alcázar Real, het Alhambra van Granada, Baeza in de provincie Jaén (het oude gemeentehuis volgens Francis) en de stadsmuren van Ávila. De uitbeelding van ‘A Chistmas Carol’ van Charles Dickens was daarbij voor mij een grote verrassing. Deze week wordt dit verhaal immers vanuit Leeuwarden uitgezonden op de Nederlandse televisie. Bijzonder sfeervol was de achtergrondmuziek in het ‘museum’. De afbeelding van een vergane trein naast een spoor met het verdwijnpunt aan de horizon heeft mij in het bijzonder aangesproken omdat het mij doet denken aan ‘Nuevo Horizonte’ en ‘Nueva Perspectiva’ en vandaag natuurlijk ook aan Nieuw Elan. De lunch heb ik altijd aangeduid als het hoogtepunt van elke excursie. Dat was ook gisteren weer het geval. Wij konden kiezen uit drie hoofdgerechten. Ik heb daarbij gekozen voor kip met champignons en Spaanse pepers. Ik had daarbij het genoegen om ervaringen uit te wisselen over mijn tijd in Nijmegen, Wijchen, Maarn en Zeist. Na deze maaltijd zijn wij bij Manolo weer in de bus gestapt bij ‘de schaapjes op het droge’.

De beesten hadden niets te eten. Alleen een Oranjeboom.

18:35 In dit verband kijk ik nu naar S.M. el Rey preside la “XVIII edición del Premio Nacional Joven Empresario 2021”.