KERKDIENST IN HET HOLLAND HUIS ONDER LEIDING VAN DS GRIFFIOEN OVER GELOOF EN ONGELOOF EN MIJN VERBINDENDE ELEMENTEN D.D. 23 JANUARI VANAF 1997

Ds Griffioen uit Baambrugge en zijn echtgenote Reina zijn weer teruggekeerd aan de zuidkust. Mij is vandaag wederom de eer vergund tijdens de kerkdienst in het Holland Huis deze lezing te verrichten:

Marcus 4 (NBV21) – Geloof en ongeloof

Aan het eind van die dag, toen het avond was geworden, zei Hij tegen hen: ‘Laten we het meer oversteken.’ Ze lieten de menigte achter en namen Hem mee in de boot waarin Hij al zat, en voeren samen met de andere boten het meer op. Er stak een hevige storm op en de golven beukten tegen de boot, zodat die vol water kwam te staan. Maar Hij lag achter in de boot op een kussen te slapen. Ze maakten Hem wakker en riepen: ‘Meester, kan het U niet schelen dat we vergaan?’ Toen Hij wakker geworden was, sprak Hij de wind bestraffend toe en zei tegen het water: ‘Zwijg! Wees stil!’ De wind ging liggen en het water kwam helemaal tot rust. Hij zei tegen hen: ‘Waarom zijn jullie zo angstig? Geloven jullie nog steeds niet?’ Ze werden bevangen door grote schrik en zeiden tegen elkaar: ‘Wie is Hij toch, dat zelfs de wind en het water Hem gehoorzamen?’

Vanuit deze achtergrond memoreer ik mijn documenten waarin de familienaam Griffioen is vermeld: Silver SeraphMiss LegsNieuw koninklijk alternatiefBerichten van Carmen de las Cuevas in Granada, de Nederlandse Interkerkelijke Gemeente aan de Costa del Sol en mijn documenten d.d. 11 september vanaf 5 januari 1991Finale van de Tour de France in Parijs, Expolangues, toespraak van Koning Willem-Alexander voor de Verenigde Naties en mijn documenten d.d. 21 september vanaf 5 januari 1991Mijn documenten d.d. 27 september vanaf 5 januari 1991Een droom van Shakespeare en een hartchirurg en mijn documenten d.d. 4 oktober vanaf 5 januari 1991Día de La Hispanidad, is Napoleon de sleutel van het verhaal en mijn documenten d.d. 12 oktober vanaf 5 januari 1991Blauw Bloed, mijn documenten d.d. 18 oktober vanaf 5 januari 1991 en Het Licht op ElizabethDiligence, de eerste prioriteit in het brexitoverleg en mijn documenten d.d. 5 december vanaf 5 januari 1991The parallel partner, geschiedenis van Utrecht met Annechien Steenhuizen en ‘El villancico más terco del mundo’ van EleTweede kerstdag zaterdag 26 december 2020: Mijn documenten d.d. 26 december vanaf 5 januari 1991Deadline maandag 28 december 2020Mijn volmachten en documenten d.d. 13 januari vanaf 1987Het Licht op Ingrid Seward in Henley-on-Thames, Luis Garcia Montero en mijn documenten d.d. 23 februari vanaf 1987Prins Constantijn over start-ups in Goedemorgen Nederland, Golden Globes naar ‘Charles en Diana’, mijn documenten d.d. 1 maart vanaf 1987 en mijn dagboek vanaf 2001De bron en Het Licht op JohannesWat liet ik- na, mijn documenten d.d. 15 maart vanaf 1987, Freek de Jonge, Vera Mann en D66 in de liftBezoek aan Alhaurín de la Torre, mijn documenten d.d. 22 maart vanaf 1987 en Het Licht op bedrijfskundeIn Memoriam Professor J.G. Knol, 30 jaar Instituto Cervantes en mijn documenten d.d. 26 maart vanaf 1992Koningschap, een droom, Annual Accounts 2020 en mijn documenten d.d. 29 maart vanaf 1996In Memoriam His Royal Highness The Duke of EdinburghMijn documenten d.d. 19 april vanaf 1995De laatste kerkdienst van dit voorjaar, virtueel congres van de Asociación Europea de Profesores de Español, an heir and a spar, Jonikal en mijn documenten d.d. 26 april vanaf 1996Onderweg naar bevrijdingsdag in Nederland, Daily Mail en mijn documenten d.d. 3 mei vanaf 1992Brief aan Su Majestad El Rey, Ashford, Nationale Herdenking en mijn documenten d.d. 4 mei vanaf 1992 en Het Licht op ‘Los Imperiales’ en mijn verbindende elementen d.d. 7 november vanaf 1995.

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht Een gevecht voor normen en waarden en mijn verbindende elementen d.d. 22 januari vanaf 1997 mijn verbindende elementen d.d. 23 januari vanaf  1993 tot en met 2012: 1993 Gespreksafspraken 1997 Report 3 to Diana Frances SpencerBlue butterfly of LucayaMy next station will be Victoria Station 1998 Verdere ontwikkelingen2000 Kroon op het werk 2001 Joost zal het wetenOntvangstbevestiging 2002 RijksvoorlichtingsdienstFC Cervantes Arnhem 2003 Verkiezingsuitslag Nederland 2008 Reisje naar GroningenHarm Wessels Delfzijl 2009 Daniëlle Roex  2010 Memories of Bonnie Scotland 2011 Verstrekte exemplaren Letters to Diana Princess of Wales en 2012 Afscheid van Thom de Graaf als Burgemeester van Nijmegen.

20:25 Het was een bijzondere kerkdienst met speciale aandacht voor het lied Scheepken onder Jezus’ hoede. Vanuit deze achtergrond gaat mijn aandacht thans uit naar S.M. el Rey preside la inauguración de la nueva Ciudad de Justicia de Albacete.