NIEUWS UIT 10 DOWNING STREET, HET VERHAAL VAN NEDERLAND DEEL 1 EN EEN PORSELEINEN HUWELIJK DEEL 2

In het NOS Journaal van 08:00 (1:48) vernam ik dat de Directeur Communicatie van Boris Johnson ontslag heeft genomen op 10 Downing Street. Ik ben benieuwd of hij daar mijn manuscript 003 heeft aangetroffen van mijn boek dat ik daar op 22 december 1997 om 17:10 (Greenwich Time) heb aangeboden voor de Prime Minister. In dit verband vraag ik mij af of het door mij onbeantwoorde telefoontje van gisteren op mijn mobiele telefoon vanuit het Verenigd Koninkrijk met nummer  + 44 126 8711 918 daarmee verband houdt.

De Telegraaf schrijft hierover: “Premier Johnson heeft alles onder controle  LONDEN – De Britse premier Boris Johnson heeft ’alles onder controle’ volgens zijn woordvoerder. Die reageerde op meldingen in de media dat de positie van de regeringsleider onhoudbaar zou zijn door het vertrek van een aantal medewerkers. Die zouden het zinkende schip verlaten, maar dat is volgens de zegsman niet waar. Integendeel, Johnson reorganiseert in de roerige tijd en hij heeft vrijdag afscheid genomen van drie medewerkers die in goed overleg hun functie hebben neergelegd. En hij heeft ze voor hun werk bedankt. De premier ligt al geruime tijd onder vuur over een reeks borrels en feestjes in regeringscentra of ambtswoningen tijdens strenge lockdowns. Vier naaste medewerkers hebben donderdag hun ontslag ingediend, inclusief de belangrijke adviseur en stafchef Dan Rosenfield. De stafchef is geen gekozen ambtsdrager, maar doorgaans een hoge ambtenaar die goede banden met de premier heeft en die geldt als een van de invloedrijkste figuren in Downing Street.

Politieke afgang

Vrijdag legden nog twee medewerkers van Johnson hun functie neer. Minister van Financiën Rishi Sunak uitte ondertussen kritiek op boude en onjuiste uitspraken van Johnson over oppositieleider Keir Starmer. Britse media zien in Sunaks kritiek en ’de uittocht’ van mensen in de naaste omgeving van de premier het einde van Johnsons premierschap naderen. Johnson staat bovendien de uitslag van een politieonderzoek te wachten naar schendingen van coronaregels tijdens feestjes. Dat zou kunnen leiden tot boetes en een politieke afgang.

De bijna 360 conservatieve parlementariërs in het Lagerhuis kunnen in meerderheid de premier vervangen door een andere conservatief, zonder dat er verkiezingen komen.”

Prioriteit nummer één blijven echter mijn brieven van 18 september 1998 aan His Royal Highness The Prince of Wales en  toenmalig Prime Minister Tony Blair. Brieven van dezelfde datum zijn 1998/09/18 Gaten in de paarse sokken stoppen en 1998/09/18 Felicitaciones a la Directora del Malaca Instituto. In dit verband vestig ik de aandacht opnieuw op Windsor Maidenhead .

Na mijn publikatie van  gisteren om 17:02 heb ik van 20:45 tot 21:35 gekeken naar de vastlegging van het eerste deel van Het verhaal van Nederland. Gevolgd door Een porseleinen huwelijk  deel 2 op NPO2 waarvan ik de volgende herkenbare elementen heb vastgelegd: New York 6 maart 2001 Ad Melkert  – 7 maart 2001 Scipio van der Stoel – Amsterdam 8 maart 2001  Max van der Stoel – 10 maart 2001 Sao Paulo – 30 maart verloving – Joan de Wijkerslooth Voorzitter College van Bestuur Procureur Generaals – Benk Korthals  Minister van Justitie  – 14 maart 2001 Den Haag – 16 maart 200130 maart 2001 Eindspel19 januari 2001   gevraagd  – Den Haag 3 juli 2001  Ridderzaal  met Thom de Graaf   Ad Melkert  – 4 juli 2001 La Plata Tribunaal Zorreguieta  – Maartje van Weegen18 januari 2001 Máxima en Willem-Alexander  over Zorreguieta – Ds Carel ter Linden: “two – two -two” 2-2-2002.  Dat had ik al voorspeld op 2-2-2000 in Apeldoorn.

11:35 In dit verband vraag ik mij af waarom Jeff Bezos zijn kolossale jacht – dat niet onder de Hembrug door kan in Rotterdam – in Nederland heeft laten bouwen en hoeveel hij al heeft verdiend met de verkoop van mijn boek. Inmiddels heeft hij de prijs verhoogd tot € 41,44. Nu is Bol.com ook aan de beurt. Hun prijs is thans €35,89. Zodra de vraag toeneemt stijgt ook de prijs.

15:00 Ik begin nu te begrijpen waarom die paleiswacht van Kensington Palace mij op 22 april 1997 vroeg “Are you the new Prime Minister?”

17:00 Ik begrijp niet waarom de programmamakers van ‘het porseleinen huwelijk’ over het huwelijk van PWA en MZ dit niet hebben aangeduid met Porcelijnen huwelijk.

21:00 Ik vind het een vreemd idee van Jeff Bezos om zijn schip via de Hembrug in Rotterdam zee te laten kiezen vanuit Hardinxveld-Giessendam. Er zijn ook aandere routes denkbaar. Via de Waalkade in Nijmegen bij voorbeeld. De Missisippi Queen had ooit hetzelfde probleem na haar vertrek vanaf de Keulse Kade in Utrecht naar het Ondernemerscentrum Element.