PAUL VAN DER HEIJDEN IN HET VERHAAL VAN NEDERLAND

Aansluitend aan de publikatie van mijn berichten Thom de Graaf in Buitenhof over politiek en rechtspraak en Rijtour Royal Family in Londen en Remembering 22 April 1992 and 1997 ofwel Terug naar Oegstgeest zag ik gisteravond deel 2 van het door Daan Schuurmans gepresenteerde programma Het Verhaal van Nederland getiteld Romeinen en Bataven. Het was een bijzondere gewaarwording om aan de Europese zuidkust rechtstreeks beelden te ontvangen uit de beginjaren van de oudste stad van Nederland met een bijdrage van een lid van de oudste familie van Nederland, t.w. historicus Paul van der Heijden. Niet te verwarren met de huidige voorzitter van het algemeen bestuur van Instituut Clingendael. Vanaf 1992 heb ik studie verricht naar de geschiedenis van Nijmegen. Dat is begonnen met een bezoek aan het toenmalige Museum Kam. De beelden en verhalen uit de uitzending van gisteren kwamen mij bekend voor. Zoals het verhaal van Julius Civilis en Keizer Vespasianus. De uitzending begint in het jaar 58 voor Christus in het Noordbrabantse Kessel. We zien een ruiterhelm van een Bataafse ruiter uit Museum Het Valkhof. Dit museum is op 14 september 1999 geopend door Hare Majesteit Koningin Beatrix. Ik zag ook vertrouwde beelden van het Heumensoord en het Valkhof. Vanuit deze achtergrond vervolg ik mijn dagboek van 2017 vandaag met de Eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.

Ontvangen berichten.

Paleis Soestdijk do 3 februari 2022. 17:32 Bestemmingsplan Paleis Soestdijk naar Gemeenteraad  Op 20 januari 2022 is het Bestemmingsplan Paleis Soestdijk door het College van B&W naar de Gemeenteraad van Baarn verstuurd. Het is een bepalende stap in de ontwikkeling van Paleis Soestdijk. Het bestemmingsplan legt de laatste belangrijke accenten in het plan, met name op het thema ‘Natuur’. Op 23 februari neemt de Gemeenteraad een besluit over het Bestemmingsplan. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gemeente Baarn.

Diana en zonen vr 4 februari 2022 09:35 DE MUZIEK UIT DE VOORSTELLING IS NU TE BELUISTEREN De afgelopen maanden is ons heel vaak gevraagd of de muziek van Diana & Zonen uitgebracht kon worden. Hier hebben we naar geluisterd! Vanaf vandaag zijn er 11 nummers uit de koninklijke musical te vinden op de bekende streamingdiensten. Klik hieronder en zet de nummers meteen op repeat.

Dinsdag 18 januari 2022 07:19 Van Jan Paternotte D66 Beste John, Na de presentatie van een sociaal, ambitieus en progressief coalitieakkoord en de installatie van een sterke en vernieuwde D66-ploeg in het kabinet is vandaag het debat over de regeringsverklaring. En voor mij het eerste debat als fractievoorzitter. Tijdens het debat zal ik namens onze fractie vol overtuiging onze steun uitspreken voor het akkoord. En natuurlijk zal ik met open vizier het debat aangaan. Dat is de politiek die ik wil bedrijven. In een politieke cultuur waarin we niet in de loopgraven zitten, maar in een oer-Hollandse kring. Oude gewoonten slijten langzaam. Dat zal vast ook voor mij gelden. En politieke strijd blijft noodzakelijk. Over de inhoud. Maar als we vandaag kunnen vaststellen dat de coalitie open zal kijken naar de ideeën van de oppositie en dat de oppositie niet alles bij voorbaat afwijst, kan het parlement weer worden wat het hoort te zijn: een plek waar alle wensen en ideeën vanuit de hele samenleving bijeenkomen, zodat mensen zich gehoord voelen en zodat we samen onze toekomst bepalen, soms met grote stappen, soms met kleine. Onze fractie van 24 Kamerleden zal de komende jaren een onafhankelijke aanjager zijn. In onze opvatting gaat politiek niet over wie de mooiste plannen kan bedenken, het gaat er om wat je ervan kunt wáármaken. Er is haast geboden. Voor het klimaat. Voor het onderwijs. Voor een betaalbaar huis. We zullen een ongeduldige fractie zijn.  Hopelijk tot snel! Jan Paternotte Fractievoorzitter Tweede Kamer.

18:55 Mijn aandacht gaat thans uit naar de kwartfinale van de KNVB-beker tussen NEC en Go Ahead Eagles in De Goffert te Nijmegen.  20:57 0-2.

Woensdag 16 februari 2022 19:50 Voor de goede orde.