VINO MÍO IN DE VLIEGENDE HOLLANDER

In de periodieke uitgave van de Nederlandse Club Costa del Sol Uitgave No 1 – 2022 43ste jaargang ‘De Vliegende Hollander’ verscheen op de pagina’s 34 en 35 een artikel over het restaurant Vino Mío in Málaga. Hieruit citeer ik de eerste twee alinea’s.

“Vlak naast het theater Cervantes in Málaga, aan het prachtige plein met een groot buitenterras is sinds 2011 Vino Mío gevestigd. Nadat eigenaresse Hélène Mostertman de hotelkschool in Amsterdam had afgerond is ze gaan reizen en heeft ze op verschillende plaatsen in de wereld ervaring en inspiratie opgedaan. In 2003 opende ze Vino Mío aan dit plein nadat het eerst op een andere locatie in Málaga was gevestigd.

In de Nederlandse gemeenschap is Hélène een bekendheid omdat ze niet alleen al jaren een goed lopend restaurant heeft maar ook vanwege haar ondernemerschap en haar inzet voor goede doelen. De NCCS hield er al eens haar Koningsdag en iedere eerste donderdag van de maand organiseert ze een borrel met gratis bitterballen waarvoor je je tot vier dagen van te voren kunt aanmelden.”

Vanuit deze achtergrond memoreer ik aansluitend aan mijn bericht 2022/02/18 Terugblik op The Magical Mystery Tour mijn documenten waarin ‘Vino Mío’ is vermeld: 2011/05/20 Bezoek aan Vino Mío en Mi Terraza naast het Teatro Cervantes in Málaga2012/04/13 Gerben-Jan Gerbrandy en Tony Blair2014/02/13 Bezoek aan Vino Mío en terug naar Oegstgeest/2015/04/27 Koningsdag met de Nederlandse Club Costa del Sol in Restaurant Vino Mío/ en 2016/02/13 Tiende verjaardag van Restaurant Vino Mío in Málaga/.

Het is een leuk artikel. Maar ik mis helaas de naam van de auteur.

Vanaf 16:30 kijk ik naar N.E.C. Nijmegen – RKC Waalwijk. Het doet mij deugd dat het Goffertstadion weer kan worden gebruikt totdat het Prinses Dianastadion in gebruik kan worden genomen.

18:00 Er zit nog geen Schot in. 18:26 Spannend 1-1. 19:08 Na het zien van deze wedstrijd gaat mijn aandacht thans uit naar 2017/05/16/inzake-james-hewitt/ .

20:50 Na dit te hebben vastgesteld heb ik een kort bezoek gebracht aan de bar van Kevin en zijn zoon Ed uit Newcastle voor een ‘Tetley’s smooth ale’ en zag daar enkele fragmenten van de voetbalwedstrijd Manchester City tegen Tottenham Hotspur. Vervolgens heb ik thuis gekeken naar mijn videoverslag van 10 mei 2006 in Parijs.