MARK RUTTE OP BEZOEK BIJ KONING FELIPE EN PREMIER SÁNCHEZ VAN SPANJE

Aansluitend aan mijn bericht 20220401 Brief van de Nederlandse belastingdienst heb ik vanmorgen naar Blauw Bloed gekeken. Vanuit het perspectief van ons Cervantesplan ging mijn aandacht vooral uit naar de herdenkingsdienst voor Prins Philip in Westminster Abbey en het bezoek van Minister-President Mark Rutte aan Koning Felipe en Premier Pedro Sánchez in Spanje (minuut 4:25) op woensdag 30 maart 2022. Hij hield een toespraak in het Pradomuseum. Ook gaat mijn aandacht uit naar de broers van Koningin Máxima  waarbij ik in het bijzonder denk aan de mooie plaats Bariloche in Argentinië. Op het NOS Journaal ging mijn aandacht uit naar Luis de Guindos als Vicepresident van de Europese Centrale Bank. Dat geeft mijns insziens aan dat Spaanse bewindslieden erin slagen straategisch sterke posities in te nemen binnen de Europese Unie. Dat is ook de kern van de handreiking die ik op 30 juli 2005 in Valladolid heb gedaan aan Don César Antonio Molina.

11:45 In dit verband kijk thans naar hetgeen ik heb geschreven in mijn bericht 20130206 Om de Eer.

18:10 En als ik zo terugkijk naar mijn bericht 20130214 Out of date kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat Vladimir de zaak aardig uit de hand heeft laten lopen in zijn land. In mijn visie heeft hij zich volledig laten inpakken door zijn militairen. Tijdens mijn bezoek aan de MGIMO Universiteit heb ik mij in het Oranje  gehuld en een discussie op gang gebracht over het begrip ‘democratie’. Als reactie ontving ik de mededeling dat het de moeite waard is om daar een tweede colloquium over te organiseren. Wij mogen ons gelukkig priizen dat wij hier in Spanje een koning hebben die onze democratische waarden weet over te brengen zoals in deze presentatie ter gelegenheid van het Staatsbezoek van de President van Costa Rica aan El Reino de España.

19:28 In dit verband kijk ik nu naar S.M el Rey preside la apertura solemne de las Cortes Generales de la XIV Legislatura