HET JAAR VAN FORTUYN EN RADIO NEDERLAND WERELDOMROEP

Aansluitend aan mijn bericht 20220422 Een historische datum en mijn bezoek aan de afdeling traumatologie van Clínica Santa Elena in Torremolinos heb ik gisteravond naar het laatste deel gekeken van Het jaar van Fortuyn. Ik had mij voorgenomen hier niet op te reageren. Maar het biedt mij nu wel de mogelijkheid deze traumatische ervaring met U te delen. Met name vanwege de rol die mijn NCCS-vriend Peter Langendam hierin vervult. Gespeeld door Frank Lammers. De Heer Langendam heeft mij immers toegezegd een boek over mijn leven te schrijven. Het laatste interview in een radiostudio in het mediapark in Hilversum en de hiernavolgende aanslag op Pim Fortuyn lijkt mij daarbij een belangrijk aanknopingspunt omdat ik hierin de studio heb herkend waarin ik in 1989  het Spaanstalige interview voor Nieuw Elan  heb afgegeven voor Radio Nederland Wereldomroep getiteld Experiencias Holandesas en afgenomen door Constantino de Miguel. Deze omroep is voortgekomen uit Radio Oranje. Hendrik van den Broek – de vader van voormalig Eurocommissaris Hans van den Broek – heeft bij de ontwikkeling van deze omroeporganisatie een belangrijke rol vervuld. In dit verband gaat mijn belangstelling thans uit naar de door Dieuwertje Blok gepresenteerde serie Wilhelmina, Een leven voor de troon die vanaf aanstaande maandag 25 april 2022 op NPO2 wordt uitgezonden. Vanuit deze achtergrond vervolg ik de weergave van mijn dagboek 2013 vanaf 20131011 De Nobelprijs voor de vrede gaat naar ‘s-Gravenhage.

13:00 Naar aanleiding van het bovenstaande lees ik nu op 19990228 Día de Andalucía 1999:  “Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid. Instituto Cervantes t.a.v. John L. van der Heyden PB 689 3500 AR Utrecht Den Haag, 6 juni 2002 Geachte mijnheer Van der Heyden, Hartelijk bedankt voor uw brief van 7 mei jl. Het spijt me dat het zo lang heeft geduurd voordat u antwoord kreeg. De beantwoording van brieven heeft de laatste weken vertraging opgelopen. Excuses daarvoor.

De gebeurtenissen van de afgelopen tijd hebben Nederland diep geschokt en in verwarring gebracht. Het is niet verbazingewekkend dat dat ook de Spaanse Zuidkust heeft bereikt. Inmiddels zijn de politieke verhoudingen in Nederland duidelijk. De PvdA heeft fors verloren. Ik ben van nature niet iemand die de handdoek in de ring gooit, zeker niet op de allermoeilijkste momenten. Er zal nu alles aan gedaan moeten worden om vertrouwen te herstellen. Ik wil daaraan mijn bijdrage leveren, maar het is beter dat anderen hiervoor nu de eerste verantwoordelijkheid gaan dragen.

Nogmaals dank voor de steun in uw brief en voor de informatie over uw boek ‘letters to Diana’. Met vriendelijke groet, getekend Ad Melkert

16:30 Ik volg nu NEC-Ajax. De belangrijkse overwinning die de Nijmegenaren op de Amsterdammers hebben behaald in De Goffert was mijns insziens op zondag 8 september 1996.

18:30 88ste minuut 0-1. Jammer! Dat hebben WIJ niet verdiend.

Aanvoerder Lasse Schöne van NEC heeft indertijd in Moskou de winnende treffer aangetekend in de UEFA Cup. In dit verband schreef ik zojuist in mijn bericht 20131023 Prins George Alexander Louis of Cambridge gedoopt in St. James’s Palace: President Poetin verheugt zich op zijn ontmoeting met Koning Willem-Alexander op 9 november in Moskou. In dit verband memoreer ik het Russische verslag van de inauguratie van Vladimir Poetin als president van Rusland in 20130303 NEC-Feyenoord in de Caribbean Beach Club. Aangezien ik in 2002 bijna al mijn foto’s in en rond het Kremlin ben kwijtgeraakt ben ik de presidenten Dmitry Anatolovic Medvedev en Vladimir Vladimirovic Putin van de Russische Federatie en oud-minister Ivanov van Buitenlandse Zaken zeer erkentelijk voor het doorzenden van deze reportage. Met bijzondere aandacht voor De Rode Loper en de Golden Heart Foundation.

Ik kan niet anders stellen dan dat Vladimir onze vriendschappelijke relatie aardig onder druk heeft gezet. Jammer! Dat is niet nodig!

Mijn beste vrienden in Rusland. Ik ben het niet altijd met hen eens. Maar dat zal wel liggen aan mijn slechte beheersing van de Russiche taal. Taal en communicatie is immers de oplossing tot elk probleem.