VERSLAG VAN DE NCCS-PUZZELWANDELING IN MÁLAGA

Ik ontving gisteren NCCS nieuwsbrief nr 12 2022 van de Nederlandse Club Costa del Sol met dit verslag van de puzzelwandeling op dinsdag 17 mei :

Wandelpuzzeltocht door Màlaga Dinsdag 18 mei was een uitgelezen dag voor deze puzzeltocht. In de stad was het in de morgen nog koel genoeg om te wandelen en te puzzelen en in de middag toen het echt warm werd zaten we gelukkig koel in het restaurant. We gingen helemaal georganiseerd ernaartoe en wij stapten op in Benalmádena. Daarna naar Torremolinos waar Frandalucia een hele groep Nederlanders enthousiast had weten te krijgen voor deze dag. Voor sommigen was het zelfs een kennismaking met Málaga.  In totaal waren we met 39 enthousiastelingen om te puzzelen maar natuurlijk was het eerst tijd voor een kopje koffie met iets lekkers erbij. Daarna werden we in 11 groepjes verdeeld en konden we van start met de 50 vragen. De eerste vraag over de vrouw die het loterijkantoor beschermt wisten wij als enige niet te vinden, zo bleek later. Samen met onze medepuzzelaars Marianne en Kim vervolgden we onze weg.  We gingen ervoor want iedere vraag werd serieus bekeken, ook met de nodige argwaan of het toch geen strikvraag was. We liepen door de markthal, door de straatjes en zagen prachtige pleintjes, mooie kunstwerken en wandschilderingen. De acrobaten boven ons hoofd hadden we nog nooit opgemerkt. Ook bleek dat er twee Mango winkels waren en dat zette sommigen weer op een verkeerd spoor. Wij liepen vast bij een pyramide en konden maar niet bedenken waar we die ooit eerder gezien hadden. Een behulpzame agent hielp ons weer op weg. Bij de vraag over de beste klant bij orenwinkel had Francis aangegeven dat als er vragen kwamen het antwoord Antonio Banderas zou zijn en velen hadden dat braaf ingevuld. Het bleek echter Francis zelf te zijn. Er zaten veel makkelijke vragen bij, een paar moeilijke en een paar instinkers. Als je vervroegd een terrasje wilde pikken was dat ook prima en had je kans op de poedelprijs. Bij de maaltijd was er ruime keus en als afsluiting was er de prijsuitreiking met leuke prijsjes uit Málaga zelf. Het bleek dat we het niet slecht hadden gedaan en na het fotomoment en ook nadat we onze medepuzzelaars bedankt hadden, gingen we tevreden huiswaarts. Gilles en Lenneke Straijer”

Ik heb deze excursie vanwege een dagbehandeling op 16 mei in Clínica Santa Elena in Torremolinos helaas niet kunnen meemaken. Maar het verhaal intrigeert mij wel. Op de eerste plaats ben ik benieuwd naar de route die zij hebben gelopen en naar de vijftig vragen met hun antwoorden. En vanzelfsprekend gaat mijn belangstelling ook uit naar de winnaars. Bij de ‘pyramide’ denk ik aan het Centre Pompidou. Zowel in Málaga als in Parijs en vanzelfsprekend de pyramide bij het Louvre die een belangrijke rol vervult in de Da Vinci Code.

Vanuit deze achtergrond vervolg ik de weergave van mijn Dagboek 2014 vanaf 20140629 Mr Abraham Moszkowicz in Business Class.

16:27 Zodra de hogesnelheidslijn van Den Haag naar Wladiwostok wordt aangelegd kan er worden gewerkt aan de zogenaamde ‘zijdelijn’ vanuit Den Haag naar China via Tajskent. De hieraan ten grond liggende territoriale problematiek dient in onderling overleg tussen de betrokken partijen te worden opgelost.