VITESSE OF AZ

Vitesse of AZ wordt dit weekend weer het centrale thema. Ik heb gisteravond moeten kiezen tussen een kerkdienst en de voetbalwedstrijd tussen Vitesse Arnhem en AZ Alkmaar. Ik heb gekozen voor de kerkdienst in Fuengirola en daar heb ik geen spijt van. Aansluitend aan mijn bericht 20220526 Hemelvaartsdag door de jaren heen ben ik met de trein van 18:03 naar Fuengirola gereisd. Aankomst rond 18:30. Op het terras met de Oranje stoelen heb ik nog even zitten mediteren over mijn bezoek aan dat terras drie jaren eerder tijdens Hemelvaartsdag. Op de afgesproken tijd waarop de oecumenische gebedsdienst zou beginnen was de gebruikelijke Heilige Mis nog in volle gang. Dat bood mij de gelegenheid om ook aan de Heilige Communie deel te nemen. Af en toe ben ik immers ook katholiek zoals ik Dominee Peter Hoogstrate uit Ermelo al eerder heb laten weten tijdens een kerkdienst in Los Boliches. Hierna volgde de ‘Oración en Preparación a Penticostés’ in de ‘Iglesia de San José El Boquetillo’. Een zeer zorgvuldig voorbereide kerkdienst waarin boven de beeltenis van de gekruizigde de term ‘Resurrexit’ is opgenomen. Ik vind dit erg goed gekozen van de ‘responsables de esta iglesia’ omdat de beeldfiguratie achter het altaar dezelfde beeltenis vertoont als hetgeen ik heb aangetroffen in de Sacré Coeur de Paris op 7 mei 2006. Na deze dienst ben ik met de trein naar Torremolinos teruggekeerd. In de trein had ik een uitgebreid onderhoud met een Noordiers echtpaar uit Belfast over hun ‘King Billy’. De Nederlandse Koning van het Verenigd Koninkrijk in Het Loo en Kensington Palace. Ik heb hen verteld dat ik manuscript 003 van mijn boek op 10 Downing Street heb overgedaragen en de huidige Prime Minister Boris Johnson terzake nog een verklaring verschuldigd is over de vrijdagmiddagborrels die hij regelmatig met zijn personeel placht te houden aan het eind van de week zoals wij dat normaliter ook deden in de Bentley bar van Hotels van Oranje.

Na thuiskomst kon ik op de valreep op ESPN nog net de 2-1 van Openda zien voor de voetbalclub uit Arnhem die volgens afspraken met Herman Veenendaal in Wellecom in Ellecom uiteindelijk mijn eigendom moet worden. On behalf of The Family.

Vanuit deze achtergrond vervolg ik de weergave van mijn Dagboek 2014 vanaf 20140828 Achttien jaar na mijn ‘First engagement after my divorce’.