VREDESVERDRAG

Ik heb kennis genomen van het verzoek van de Oekraïense President Zelensky om lange afstandsraketten af te nemen van de Verenigde Staten van Noord-Amerika. Ik wijs deze optie volledig van de hand. Zijn probleem kan uitsluitend worden opgelost in een persoonlijk onderhoud met zijn collega President Vladimir Poetin van de Russische Federatie. De oplossing van het onderlinge conflict kan uitsluitend worden gevonden in erkenning van de door de Russen gewenste grenscorrectie en de onafhankelijkheid van de regio’s Lubansk en Donetsk. Ik roep hiermee – aansluitend aan mijn bericht 20220527 Vitesse of AZ de heer Zelensky op om een eind te maken aan het bloedvergieten in zijn regio en de wensen van de President van de Russische Federatie te respecteren middels een gezamenlijk ondertekend Vredesverdrag.

18:45 In dit verband ben ik benieuwd naar zijn gesprek met Mariëlle Tweebeeke dat vanavond wordt uitgezonden op Nieuwsuur (Gezien). Chapeau Mariëlle!