EEN BELANGRIJK BERICHT VAN HET PLATFORM SPAANS

Aansluitend aan mijn bericht 20220615 Start promotie-actie Letters to Diana Princess of Wales in Spanje ben ik vandaag met de weergave van mijn Dagboek 2014 aangeland bij 20141223 Mijn belangrijkste brief als oprichter van de Stichting  Cervantes Benelux.

In dit verband ontving ik om 13:14 van Platform Spaans het bericht Officiële overdracht familiearchief De Bourbon de Parme.

Ik citeer: “Vorige maand op 9 mei overhandigde prins Carlos de Bourbon de Parme zijn familiearchief aan het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) en de Radboud Universiteit. Het grote meertalige archief strekt zich uit over vijftig meter en bevat waardevol materiaal. De brieven, foto’s en documenten bieden nieuwe perspectieven op de Spaanse en Europese geschiedenis. Het archief zal naar verwachting in de komende twee jaar bij het KDC geïnventariseerd worden, waarna het voor onderzoek beschikbaar is. Meer informatie lees je hier.” Het is opmerkelijk dat de prins deze acte heeft verricht op de tiende verjaardag van zijn oudste dochter Luisa Irena Constance Anna María.

Ook doet het mij deugd dat hij heeft gekozen voor onze geboortestad. Zowel de kinderen van Prinses Irene als van mij zijn geboren in het Nijmeegse RadboudUMC.

Tevens wordt vandaag in Amsterdam van 16.00 tot 19.00 een scholingsdag gehouden voor leerkrachten in het ELE (Español Lengua Extranjera) in het OBA forum Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam.

Ik hoop de deelnemende organisatoren en docenten van dienst te zijn met deze informatie.

18:00 Vanuit deze achtergrond vervolg ik de weergave van mijn Dagboek 2014 vanaf 20141225 Eerste Kerstdag.

18:28 Ik begin meer en meer de indruk te krijgen dat Vladimir Poetin niet goed heeft begrepen waarom WIJ naar Moskou zijn gekomen in 2002.

9:25 Zojuist ontvangen: Platinum Jubilee Pageant – Military Procession

22.15 In dit verband vraag ik mij aansluitend aan 20141227 Een terugblik op 42 jaar lief en leed af met ‘Waar ben je mee bezig Vladimir ?’