LEZING VAN SPAANSE SCHRIJFSTER IN NEDERLAND

Aansluitend aan 20220619 Meditatief moment heb ik gisteravond op mijn televisie gekeken naar mijn beelden van het vijftigste AEPE-Congres in Burgos op 20150723 Feliciana Palacios, 20150723 Pascuala Morote ‘De Burgos a Valencia El Cid Cabalga, de feestelijke Cena de Clausura en het hiernavolgende ritje met de toeristische trein door het centrum van Burgos.

Hierna ontving ik van het Platform Spaans het bericht

Ontmoetingen met schrijvers: Sara Mesa Binnen de serie genaamd “De schrijver als hoofdpersoon”, georganiseerd door het Instituto Cervantes, zal de vierde ontmoeting zijn met de Sevillaanse schrijfster Sara Mesa. Zij zal worden geïnterviewd door literair criticus Ger Groot, in het gezelschap van Nadia Ramer, de Nederlandse vertaalster van haar werk.

De ontmoeting vindt plaats op aanstaande dinsdag 21 juni (morgen dus) om 19.30u in de OBA in Amsterdam. Het interview zal in het Spaans zijn met simultaan vertaling in het Nederlands. Meer informatie, de (gratis maar noodzakelijke) inschrijflink en de livestream vind je hier! De vierde ontmoeting in onze serie De schrijver als hoofdpersoon is met de Sevillaanse schrijfster Sara Mesa, een van de meest bekroonde jonge schrijfsters in de Spaanse literatuur. Sara Mesa is schrijfster en journaliste en publiceerde diverse romans, verhalen en dichtbundels, waarvan verschillende met prijzen zijn onderscheiden. Enkele van haar werken zijn: Cuatro por cuatro (finalist Premio Herralde), Cicatriz, (premio Ojo Crítico van RNE), Cara de pan, Un amor, (gekozen als boek van het jaar 2020 door dag- en weekbladen zoals El País, El Cultural en La Vanguardia), en de verhalenbundel Mala letra. Haar meest recente boek Perrita Country is een lang verhaal, geïllustreerd door Pablo Amargo. Haar werk is vertaald in een twaalf verschillende talen, waaronder het Nederlands.”

Ik zou hier graag bij aanwezig willen zijn ware het niet dat ik momenteel nog steeds opereer vanuit ‘De Zevende Hemel’ in Torrremolinos.

Vanuit deze achtergrond vervolg ik de weergave van mijn Dagboek 2016 vanaf 20160102 Mijn documenten d.d 4 januari vanaf de oprichting van het Instituto Cervantes.

18:50 Na vaststelling van 20160107 Mijn documenten d.d. 7 januari vanaf de oprichting van het Instituto Cervantes gaat mijn aandacht in het bijzonder uit naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam aan het Oosterdok.

20:15 Dit heb ik ook nog ontvangen op 17 juni 18:03: Paleis Soestdijk: Historische zalen geopend. Alsmede een bericht van Amnesty International ten behoeve van Vladimir Poetin.